Надал провів призовників до Армії

Зі збірного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату 6 жовтня до лав Збройних Сил України відправлено перші команди призовників.

Усі 71 юнак краю, які були відібрані у першу відправку служитимуть у військових частинах Сухопутних військ Збройних Сил України на Житомирщині, Миколаївщині, Вінниччині та Тернопільщині. Серед них 21 мешканець області поповнять ряди 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади, що у Тернополі.

Провели юнаків до війська в урочистій обстановці під звуки військового маршу та з духовенством. Окрім батьків та рідних на збірний пункт також прибули заступник голови Тернопільської облдержадміністації Юрій Желіховський, та міський голова Тернополя Сергій Надал.

Звертаючись до присутніх вони побажали призовникам успішної служби і подякували батькам за добре виховання дітей та вручили кожному юнаку, який цього дня відправився до війська «солдатські набори» (засоби гігієни, блокноти і ручки).

Також перед відправкою до молодих людей звернувся Тернопільський обласний військовий комісар полковник Олег Довгалюк, який закликав їх не посоромити рідний край, чесно відслужити і повернутись до своїх домівок здоровими і змужнілими.

– Нині служба в армії стає перепусткою до престижних професій, тому серед молоді бажаючих поповнити лави Збройних Сил України стає дедалі більше. Гордіться тим, що вам випала така честь захищати Вітчизну, оскільки до армії зараз беруть не всіх, а лише найкращих, – констатував полковник Олег Довгалюк.

Загалом з Тернопільщини цієї осені буде призвано до лав Збройних Сил та інших військових формувань України 630 наших земляків. Збройні Сили України поповнять 485 осіб, Внутрішні війська МВС – 110, Державну спеціальну службу транспорту – 35. З тих, хто буде призваний до лав Збройних Сил України, проходитимуть службу у Сухопутних військах 260 юнаків, у Повітряних Силах – 98, Військово-Морських Силах – 53 і у частинах центрального підпорядкування – 54 особи.

Закінчиться призовна кампанія «Осінь-2011» наприкінці листопада.

Василь ЛАБАЙ

 

Коментарі вимкнені.