Порушення умов праці привело до загибелі трьох людей

Тернопільські податкові міліціонери з початку року виявили 14 економічних злочинівПрокуратурою м. Тернополя учора, 13 жовтня, порушена кримінальна справа за ч.2 ст. 272 Кримінального кодексу України, за фактом порушення службовими особами приватного підприємства правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 2 працівників.

Дослідчою перевіркою встановлено, що 1-7 жовтня службові особи приватного підприємства, використовуючи 4 працівників для викопування колодязя на території підприємства, що на вул. Текстильній, 24, у м. Тернополі, порушили вимоги Закону України «Про охорону праці».

Знаючи, що викопування колодязя зараховано до робіт підвищеної небезпеки, службовці не отримували спеціального дозволу на виконання таких робіт, не створили на робочому місці безпечні умови праці для робітників, не здійснили контроль за застосуванням працівниками засобів індивідуального захисту та використанням ними інших вимог з охорони праці. Внаслідок недотримання цих вимог на глибині близько 20 м два наймані працівники підприємства загинули через асфікцію внаслідок токсичної дії невстановлених газів.

Згодом помер і працівник МНС, який спробував врятувати робітників.

Слідство у справі веде слідчий прокуратури м. Тернополя, – повідомляє прес-секретар прокурора Тернопільської області Леся Долішна.

Коментарі вимкнені.