Результати розіграшу Грінкарти на 2012 рік визнано недійсними

Через технічну помилку всі результати розіграшу грінкарти (DV-2012) на 2012 рік (заявки з 5 жовтня по 3 листопада 2010 року) обнулені. Результати повторного розіграшу буде доступні приблизно 15 липня 2011.

Точної інформації, яка саме помилка була допущена, не повідомляється, відомо лише, що алгоритм випадкового вибору був невірний – 90% відсоток віз було відібрано із заявок поданих у перші два дні. Також незрозуміло, чому тестування було погано проведено, хоча для цього було дуже багато часу (заявки в жовтні, а результат лише у травні). Багатьом щасливчикам, які виграли, вже були розіслані пакети документів.

Цей збій поки що єдиний в історії грінкарти лотереї, також цей рік перший, коли результати перевірити можна тільки через сайт.
Всього подано близько 7,5 мільйонів заявок, Росія була допущена до участі в лотереї 2010 року (DV-2012), на всю Європу шанс отримання візи порядку 0.89% (дані для DV-2011 ). «Вигравші» збираються впливати на Kentucky Counsel Center (Кентукскій Консульський Центр), який є головним центром по роботі лотереї. Правда незрозуміло, як «вони» збираються впливати, адже результати визнані,  не відповідаючими  закону.

Коментарі вимкнені.