Тернопільські міліціонери затримали групу цвинтарних злодіїв

Днями міліціонери Кременецького райвідділу внутрішніх справ, що у Тернопільській області, затримали групу викрадачів металу. У погоні за чорним золотом злодії не погребували огорожею з міського кладовища.

Все організував 22-річний мешканець райцентру. Парубок рано одружився, однак сім’янин з нього виявився нікудишнім, тож невдовзі покинув дружину з дитиною на руках та байдикував в батьківській хаті. Заробляти на прожиття чесною працею парубок не бажав, а добряче погуляти любив. А який відпочинок без грошей? От і задумав розжитися на готівку. Лиходій проживав неподалік місцевого кладовища. Металева огорожа впала в око зловмиснику і він швидко розробив план  збагачення. Вирішив розібрати металеві конструкції та здати їх на металобрухт. На підмогу покликав свого 20-річного приятеля, мовляв, заробиш й собі якусь копійчину.

Уночі, взявши лома, злодії подалися на кладовище. Спритні крадії зуміли позривати декілька частин металевої огорожі та взялися переносити їх на господарство старшого зі злочинців. Лиходіям вдалося непоміченими дістатися до будинку. А наступного дня організатор злочину розпиляв метал та, найнявши транспорт, успішно відвіз крадене на пункт здачі металобрухту. За нього вилучив майже сімсот гривень. Гроші використав для власних потреб, тоді як спільник за допомогу отримав лише вісімдесят гривень.

Окрилений успіхом першої справи, зловмисник вдався й до наступного протиправного вчинку, залучивши у спільники іншого неповнолітнього приятеля. Лиходії діяли за старою схемою, от тільки цього разу неповнолітній товариш отримав за допомогу у злодіянні на пляшку пива, а організатор вкотре розжився на чималі гроші.

На цьому набіги на міське кладовище не закінчилися. До прибуткової злодійської справи залучили й власника машини, яку орендували для перевезення металу. Той теж вирішив спробувати себе у ролі злодія та вночі з підмогою навідався на кладовище.

Як згодом встановили працівники міліції, злодії розібрали понад вісімдесят конструкцій огорожі, яку здали на металобрухт.

Як повідомив начальник Кременецького райвідділу міліції Василь Крайник, організатора злочину та його спільників затримали. Проти них порушені кримінальні справи за ст.. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Міліціонери підозрюють у крадіжках огорожі та викраденні металу з пам’ятників ще декількох кременчан, – повідомляє прес-служба УМВСУ в Тернопільській області

Коментарі вимкнені.