Цікавий, рейковий автобус у Тернополі

Уже приблизно 25 тисяч пасажирів встиг перевезти рейковий автобус, що курсує між Тернополем та Львовом. Хоча в окремі дні у вагоні бракує місць, додаткового рейсу цього транспорту залізниця поки що не вводить, – пише газета “20 хвилин”. Рейковий автобус – самохідний залізничний вагон – їде до Львова за одну годину 47 хвилин. Звичайний автобус їде дві з половиною, а потяг – дві години 20 хвилин.

– Потяг виявився потрібний тернополянам, і за один місяць цей один невеликий вагон перевозить приблизно 3800 пасажирів, – говорить керівник сектору пасажирських перевезень Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Супрун. – У різні дні завантаженість поїзда сягає 70-100%. У п’ятницю- понеділок усі квитки на 91 місце викуповують. Іноді навіть бракує місць. Такою ж є ситуація у вихідні та перед святами. Цей поїзд популярний, оскільки йде у зручний час, а також прибуває у пункт призначення набагато швидше ніж будь-який інший вид пасажирського транспорту.

Раніше на залізниці повідомляли, що, імовірно, рейковий автобус курсуватиме до Льова двічі на день. Однак найближчим часом цього не планують.

– Поки не йде мова про впровадження ще одного рейсу, – повідомляє пані Супрун. – Також можливі зміни у розкладі руху потяга, адже у рамках підготовки до “Євро-2012” колії ремонтуватимуть. Так само можливі зміни у розкладі руху інших поїздів.

До речі, потяг під час маршруту робить зупинки крім Тернополя і Львова лише у Золочеві. Зі Львова він вдправляється о 7.40, а з Тернополя – о 19.50.

Коментарі вимкнені.