У комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» – 47 мільйонів гривень збитку

Тернополяни за спожите тепло і гарячу воду розраховуються на 99,7%. Однак у комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» чималі збитки. Як каже заступник директора підприємства Володимир Онишків, за 2010 рік вони сягнули 17 мільйонів гривень. Загальний борг за використаний газ перевищив 47 мільйонів.

Володимир Онишкі: «У зв’язку з постійним ростом боргу, постачальник газу, дочірня компанія «Газ України», вже попередила наше підприємство своїм повідомленням – вимогою сплатити борг, який утворився на 1 жовтня 2010 року, тобто на початок опалювального сезону. А в разі несплати – зобов’язано стягнути борг через суд і, крім цього, нарахувати штрафні фінансові санкції».

Володимир Онишків пояснює, що причина росту боргу – нерентабельність тарифів. Щоб вийти на нульову рентабельність, плату за тепло необхідно було би підняти на 35%, а не на 25%, що незабаром буде. Але рішення Національної комісії регулювання електроенергетики – єдине для підприємств теплокомуненерго всієї України.

Володимир Онишкі: «Це не від нас залежить – це є державна політика. У першу чергу, встановлення тарифів починаються з державного регулятора. Нам ніхто не пояснює, чому тарифи зростуть на 25%, а не на 35%. Так само, як тариф на електроенергію, його ніхто не може оскаржити».

Володимир Онишків сподівається, що погасити борги «Тернопільміськтеплокомуненерго», які накопичуються не з вини споживачів, допоможе держава, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.