На Тернопільщині за виділення земельної ділянки троє високопосадовців вимагали 280 тисяч гривень хабара

На Тернопільщині за вимагання та отримання хабарів оперативники обласного УБОЗу затримали голову райдержадміністрації та двох місцевих депутатів. Правоохоронці підозрюють чиновників у збиранні данини за сприяння у виділенні земельних ділянок. Тільки під час однієї такої оборудки державні службовці отримали хабар у розмірі 276 тисяч гривень.
У січні житель сусіднього регіону звернувся до депутата Тернопільської обласної ради та депутата однієї з районних рад із проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки площею один гектар для ведення особистого селянського господарства. Взявши п’ятсот доларів авансу,чиновники запевнили прохача, що його питання вирішиться, бо вони із головою райдержадміністрації у дружніх стосунках, а саме до його компетенції входять земельні питання. Депутати пообіцяли повне сприяння, запросивши, при цьому, за послугу кругленьку суму – 35 тисяч доларів США.
За вказівкою чиновника службовці районної адміністрації видали розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки у власність. Щойно рішення стало практичним депутат Тернопільської обласної ради передав прохачеві копію документа на отримання земельного угіддя.
Як розповів перший заступник начальника УМВС в області – начальник УБОЗу Григорій Полковніков, хабар чиновники отримали в салоні автомобіля «Мерседес» поблизу приміщення районної державної адміністрації. Депутат обласної ради в присутності депутата райради взяв від жителя сусідньої області 276 тисяч гривень для передачі цієї суми голові райдержадміністрації. Того ж дня гроші були передані керівникові району. У перебіг подій втрутилися міліціонери, затримавши усіх трьох державних службовців.
Щодо голови райдержадміністрації, депутата цієї ж районної ради та депутата Тернопільської обласної ради прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею 368 (частина 3) Кримінального кодексу України – отримання хабара за попередньою змовою в особливо великих розмірах, поєднаного з вимаганням службовою особою, яка займає відповідальне становище. Розпочалося розслідування.

Коментарі вимкнені.