У Тернополі народилася трійня

У Тернополі народилася трійня. У четвер, тридцятого червня, потрійне поповнення приймали у Тернопільському обласному перинатальному центрі “Мати і дитина”, що на вулиці Замковій у Тернополі. За твердженням лікарів, одна трійня народжується на вісім тисяч пологів.

Щаслива мама трьох дітей – двох хлопчиків і однієї дівчинки, Юлія Мельник сьогодні почувається чудово. Попри те, що з часу пологів пройшов лише один день, жінка стверджує – жодного болю не відчуває. Натомість – переповнюють позитивні емоції.

– Я спочатку не могла навіть в це повірити, я дякувала і Богу, і лікарям, і долі за те, що це сталося і до останнього моменту, я ще зараз не вірю, що я вже народила. Я дуже щаслива, бажаю всім мамам це пережити, це потрійне щастя, – розповіла ТВ-4 мати трійні Юлія МЕЛЬНИК.

Пологи тривали близько однієї години. Діти народились здоровими. А як метод знеболення при кесаревому розтині лікарі застосувати перидуральну анестезію.

– Вперше при трійні була проведена перидуральна анестезія, жінка мала можливість спілкуватися з персоналом. Як вона вже сказала, вона відчула крик своїх діточок, перший крик своїх діточок, як вони закричали лагідно і усміхалась, любувалася ними, першою їх побачила, – розповів професор кафедри акушерства і гінекології Тернопільського державного медичного університету Стефан ХМІЛЬ.

– Це були незабутні відчуття, тому що я одночасно почула крик трьох дітей – я була при свідомості, я розмовляла з лікарями і це просто настільки позитивні емоції, їх неможливо забути. Майже дев’яносто відсотків пологів і операцій кесарівого розтину у Європі проводять, застосовуючи перидуральну анестезію, розповідає Стефан Хміль. А Тернопіль – одне із небагатьох міст України, де почали застосовувати цю практику, – каже мати.

– На Україні складає десь 1-2 відсотки тільки. У нашому перинатальному центрі лікарі практикують цей вид знеболення, що є позитивним моментом не тільки під час операції кесарівого розтину, або пологів, а також при гінекологічних операціях, – розповідає Стефан ХМІЛЬ.

Лікарі кажуть – багатоплідна вагітність, як правило, протікає з певними загрозами і, щоб виносити і втримати плід, потрібно докласти чимало зусиль. Нерідко багатоплідна вагітність закінчується передчасними пологами, проте Юлія доносила своїх двох хлопчиків і дівчинку до дев’ятого місяця. Поки що подружжя Мельників розмірковує над іменами для малечі. Причому варіантів, кажуть, не бракує, але поки що – це таємниця. Юлія з чоловіком чекають дня, коли вони зможуть забрати дітей додому у рідний Кременець.

Коментарі вимкнені.