Українці в Японії натерпілися страху через землетрус

Українці, які стали свідками найпотужнішого в історії Японії землетрусу, розповіли, що їм довелося пережити.
«Ми тут усі перелякані, як і всі японці. Вперше шок від землетрусу за 17 років проживання тут, – розповіла колишня киянка, а нині мешканка Токіо Наталія Ковальова. – У нас тут не все так критично, як в епіцентрі. Телефони працюють із перебоями – перевантаження. Всі лінії метро і залізниця зупинені (у Токіо найжвавіший залізничний транспорт у світі, – ред.). Всі йдуть додому пішки, тому що, щоб сісти на автобус, треба чекати кілька годин. До свого дому добиралася пішки чотири години в натовпі бажаючих потрапити додому і зігрітися. На каблуках так незручн… Зараз над містом постійно гудуть вертольоти. Напевно, доставляють допомогу. Періодично трусить. Але сподіваюся, що це вже кінець».

«Нас тут трясе уже майже тиждень, – розповіла знаходиться зараз у північному місті Кобе Ганна. – Тому цього разу я не відразу перелякалася. Я навіть не відчула перші поштовхи, так як була в метро… Але потім мене налякала загроза цунамі… Мабуть, тут чекали чогось подібного, оскільки минулого тижня ми пройшли інструктаж, як поводитися під час пожежі, землетрусу і цунамі. Закон зобов´язує всіх працюючих тут іноземців пройти такі навчання. У готелі нам видали каску, вогнетривкий спецодяг, ліхтар на випадок стихії».

«Спочатку я думала, що це у мене голова крутиться. Потім відчувала, що піді мною земля трясеться. Зараз уряд закликає не йти пішки додому, а ночувати в офісах, тому що робота метро точно не поновиться. У гірських районах пройшли зсуви. Зараз в Японії немає безпечного місця», – розповіла японка Айя Мідзіно.

«Сегодня»

Коментарі вимкнені.