Який червоний прапор для “Свободи”?

20 квітня Верховна Рада України визнали червоний стяг «Прапором перемоги». Тепер згідно закону “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.” червоний прапор майорітиме поруч із національним, синьо-жовтим, під час святкування Дня Перемоги 9 травня.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вважає ухвалений закон аморальним, незаконним і неконституційним. «Саме під цим прапором було здійснено найтяжчі злочини проти української Нації. Для мільйонів українців червоний прапор совєцької імперії безпосередньо пов’язаний з винищенням членів їхніх сімей більшовицькими катами. Це прапор Голодомору-геноциду, терору і поневолення України»,- йдеться у їхній офіційній заяві. Свободівці, голови обласних рад Івано-Франківщини, Львівщини та Тернопільщини висловили своє обурення з приводу проголосованого у Верховній Раді закону та закликали органи місцевого самоврядування та інші органи влади відмовитися від вивішування 9 травня червоних прапорів «совєцької» окупації.

Свою думку з приводу прийняття даного законопроекту Верховною Радою України висловив депутат Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Володимир Бобко: «Національна символіка – це одна із найважливіших ознак самостійної, незалежної держави. Українські герб та прапор пройшли свій важкий тарований шлях до утвердження та визнання, до становлення їх як символів нашої держави. Ось уже двадцятий рік незалежності України, а «лялькарам» все ніяк не набридне вчергове розігрувати колотнечу поміж українцями щодо мови, релігії, а тепер й щодо національних символів. Червоний стяг, котрий через прийняття таких законопроектів хочуть нав’язати молодому поколінню українців, прийшов на терена нашої держави не у 1945 чи 1939 році, а ще у 1918 і одразу став символом пролиття крові, спробами зруйнувати українців, як націю. Хіба не парадоксально: в одній і тій же державі

Спочатку вшановують із усіма почестями пам’ять полеглих під Крутами захисників української державності і водночас прославляють червону тряпчину,- символіку їхніх вбивць? Не будьмо байдужими, адже під кривавим прапором знищували мільйони українців, цілком можливо, що нас хочуть повернути у ті часи».

Ірина Вихрущ

Коментарі вимкнені.