Заборона алкоголю в Тернополі, або де ж логіка?

Депутати Тернопільської міської ради прийняли рішення, згідно з яким після 22 год. торгувати алкоголем можна лише закладам ресторанного господарства. Всім решта, в тому числі, супермаркетам – заборонено.

Рішення заслуговує на увагу, тим більше, що представники ВО “Свобода” діють послідовно: декілька років тому вони стали авторами рішення, яким заборонили торгувати пивом в парках. Колишній мер Роман Заставний, в свою чергу,  ввів “сухий закон” під час святкування випускного. Греко-католицька церква теж долучилася до антиалкогольної кампанії, запровадивши книги тверезості.

Але пояснити чому магазини працюють до 23 год., а алкоголь заборонили продавати вже після 22 ніхто не зміг. Тим більше, що правилами дотримання тиші передбачено: встановити час роботи підприємств торгівлі громадського харчування та розважальних закладів до 23:00 год.

Уявімо ситуацію, коли відвідувач зайде в супермаркет в дозволений час, а до каси підійде на п’ять хвилин пізніше. Чи винним є покупець, якщо черги утворюються, незалежно від нашого бажання.

Або якийсь затятий любитель пива, роблячи закупи, просто надіп’є декілька ковтків і з надпочатою пляшкою після 22 год. прийде до каси. Як поведе себе адміністрація магазину. Чи зможуть вони провести по касі кошти за алкоголь, якщо продати його просто необхідно в позадозволений час. А якщо проведуть, чи не буде це способом обминати прийняте рішення. А якщо на місці покупця опиниться муніципальний поліціонер, які будуть його дії, чи не увійде в щоденну практику сама система подібних провокацій?

Як бачимо, питань більше, ніж відповідей і всі вони потребують нагального реагування, оскільки рішення вступає в силу вже 13 квітня цього року.

Антін Побратим

-1 thoughts on “Заборона алкоголю в Тернополі, або де ж логіка?

  • 16:46 | 11.04.2011 о 16:46
    Permalink

    Як бачимо, питань більше, ніж відповідей і всі вони потребують нагального реагування, оскільки рішення вступає в силу вже 13 квітня цього року.
    Відповідь тільки одна, повністью заборонити продаж алкоголю(в нас це неможливо).

  • 09:27 | 15.04.2011 о 09:27
    Permalink

    по-перше спочатку треба оплатити, а тоді вживати, дрібну хуліганку припишуть такому покупцю, більше не захоче ковтати

Коментарі вимкнені.