Тернопільський чиновник розповів, чому тернопільську бібліотеку не добудують

«На сьогодні, у час неоголошеної війни, сподіватися на кошти з державного бюджету на добудову обласної бібліотеки – марно» – Василь Хомінець. Про це голова обласної ради зазначив сьогодні, 12 листопада, під час прямого ефіру у програмі  «Позиція» на радіо «ROKS», відповідаючи на запитання ведучої щодо прийнятого учора під час пленарного засідання 51 сесії обласної ради звернення до Кабміну. У ньому депутати звертаються з проханням передати недобудовану бібліотеку з державної власності у спільну власність територіальних громад області.

«Будьмо реалістами, – наголосив Василь Хомінець. – На сьогодні, у час неоголошеної війни, сподіватися на кошти з державного бюджету на добудову обласної бібліотеки, яка перебуває у державній власності, – марно. Якщо будівля належатиме до комунальної власності, обласна рада зможе шукати шляхи для завершення будівництва. А саме – залучати інвестиції. Обласна рада уже має конкретний план вирішення цього складного питання. Потрібно лише дочекатися відповіді з Кабміну».

Василь Хомінець також звернув увагу слухачів на ще одне важливе прийняте  рішення – про внесення змін до статутів комунальних установ обласної ради. «Ці зміни передбачають прийняття та звільнення керівників комунальних установ та закладів  сесією обласної ради з обов’язковим  укладанням контракту з керівником. І власне контрактна форма передбачає, найперше, звітування про діяльність перед депутатами, а отже і перед громадою», – наголосив Василь Хомінець.

Перший такий звіт про діяльність комунальної установи обласної ради «Тернопільська університетська лікарня» буде оприлюднений на другому пленарному засіданні 51 сесії 20 листопада.

Голова обласної ради також розповів про внесені зміни до обласного бюджету на 2014 рік та відповів на ряд інших питань.

Коментарі вимкнені.