З 15 липня «плаксива» погода перейде у затяжну 30-градусну спеку!

Оскільки в ніч на Івана Купала були дощі, за прикметами, не буде грибів та врожаю горіхів…

Холодний липень з дощами та грозами помордує нас до початку наступного тижня. Синоптики тішать, що вже з вихідних по всій території України дощів стане відчутно менше, а вони час від часу нагадуватимуть про себе лише у Західній Україні.

З 15 липня небо буде безхмарним. За останні роки найбільш холодне і дощове літо було у 2008 році. Дощові липні були наприкінці 80-х років.

Як розповів «ВЗ» заступник начальника Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, друга половина липня буде спекотною. Наступного тижня тимчасові грози місцями пронесуться у західних, північних та центральних областях України.

 

У четвер, 7 липня, на свято Івана Купала, по всій території Західної України обіцяють хмарну погоду та дощі. Грози пронесуться у Карпатах та Львівській області. За народними прикметами, якщо на Івана Купала будуть зливи, то не буде врожаю горіхів. Купальська ніч зоряна – вродять гриби. Вночі стовпчик термометра зупиниться на позначці плюс 9-14, вдень обіцяють 19-24 градуси тепла. У Києві весь день буде похмура дощова погода, ввечері опади припиняться. Температура повітря вночі 15-17 градусів тепла, вдень — плюс 18-20.

Починаючи з п’ятниці, 8 липня, вдень повітря прогріється до +29. На заході обіцяють 30 градусів тепла.

У суботу, 9 липня, вночі опадів не прогнозують, а вдень короткочасні дощі. У центральних областях України дощі припиняться, настане спекотна 30-градусна погода. У неділю, 10 липня, опадів не обіцяють, вдень плюс 29 градусів тепла, а вночі – 24 градуси.

А тим часом…

Народні синоптики прогнозують не надто спекотне літо. Як стверджує народний синоптик Володимир Лис з Луцька, наприкінці липня варто чекати невеликих дощів. У серпні буде значно менше опадів, ніж у липні. У першій декаді серпня дощ обіцяють лише 4 та 8 числа. Серпень буде найсухішим місяцем літа, – пише ВЗ.

Коментарі вимкнені.