Кому дістануться “повидирані” батьками учнів Тернопільського НВК №1 унітази?

Максим Давида, позапартійний, аполітичний

18 квітня декілька десятків матерів з дітьми пікетували Тернопільську міську раду. Жінки вийшли на вулицю через чергові зміни та реорганізацію в освітній галузі нашого міста. Люди занепокоєні можливим закриттям  тернопільського навчально-виховного комплексу №1.

Проте, це неоднозначне питання. З одного боку, розглядаючи морально-етичну сторону питання, міська рада не права ніби, бо люди роками старались зробити гарні школи. Але з іншої сторони – люди хіба не знали, що школи – власність міста, а не їхня? “Повидираєм унітази” – так чекайте, діти ж 4 роки посрали в них, в чому проблема? Будете носити унітази за дітьми по всіх навчальних закладах? З/п вчителям теж батьки платили? І всі інші розходи, крім унітазів з вікнами, самі покривали? Абсурд.

Зрозуміло, що батьки хочуть ліпших умов власним дітям – ок, я то схвалюю і розумію, але чому коштом громади (за мінусом вікон з унітазами)??? Будь-ласка, формуйте попит на ринку, нехай відкриваються приватні школи, де реально буде все за кошт батьків, і навіть ще кращі умови для дітей, ну і ціни на  навчання відповідні. Свою дитину я б віддав саме в таку школу безперечно.

Звичайно, в державі, де хто завгодно захоплює собі території та підприємства, люди обурені та не розуміють, чому  то та нахабна влада їх хоче турнути з “їх” школи. Тільки от школа, то не їхня, та і навіть не школа то, а садочок. Поки була низька народжуваність і мало дітей в садки – влада, напевне, закрила очі на самозахоплення тих садків, але тепер дійсно катастрофічна ситуація з садочками, мало не по 4 дитини на 1 місце!

Я в цьому питанні на стороні батьків дошкільнят все таки, дитину влаштувати в садок зараз просто нереально, чому за гроші громади мають будувати додаткові садки, а існуючі будуть використовуватися як “елітні початкові школи”, будучи при цьому на балансі міста? І правильно кажуть з МР – в школах звичайних величезний недобір дітей.

Дякувати Богу, хоч часом наша міська влада не “сцить” приймати важкі та резонансні з критикою, але такі необхідні ПРАВИЛЬНІ та ЗАКОННІ рішення.

П.С. зразу хочу нагадати що я позапартійна людина, і аполітична, я просто дивлюсь неупереджено на ситуацію намагаючись дати неупереджену оцінку.

-1 thoughts on “Кому дістануться “повидирані” батьками учнів Тернопільського НВК №1 унітази?

  • 16:23 | 19.04.2012 о 16:23
    Permalink

    Погоджуюсь-дуже зважена та правильна точка зору,коли закінчують даний заклад,то унітази з собою в нову школу не забирають!?

    • 22:22 | 19.04.2012 о 22:22
      Permalink

      Якщо я сплачую 500 грн за ремонт туалету в дитсадку, то я знаю, що свідомо сплачую ці гроші, але не для того, щоб наступного ж року дитину забрати з тієї групи. А для того, щобдитина всі 3-4 роки пісяля в красивий унітаз. І так, коли ми закінчуємо садочок, то ясно, шо унітаз я з собою не забираю, але вважаю, що за ті роки дитина відпісяла своє на ті 500 грнв той “золотий” унітаз.
      А якшо я вклала гроші в ремонт групи, просмолила дах, поставила євровікна, шоб дитині було зручно всі ті роки бути в тій групі, а мене тупо переводять в інше приміщення, то я обурююся, звичайно ж.
      Тому палка дійсно о двух кінцях…

      • 15:49 | 24.04.2012 о 15:49
        Permalink

        власне мер у репортажі і сказав що всі дітки котрі ВЖЕ навчаються довчаться до кінця (тобто випустяться з 4го класу) просто припиняється набір нових учнів (перший клас цього року вже не набиратимуть). Так що не бачу тут проблем для батьків котрі дружать з головою, в чому проблема якщо ваша дитина довчиться до кінця гарантовано, у тих самих умовах.

  • 16:39 | 19.04.2012 о 16:39
    Permalink

    справді, садочки місту дуже потрібні. Але є ще інша сторона медалі. Проблема в тому, що за санітарними і іншими нормами діти 6-річки – першокласники, ще мають вдень спати. А такі умови, скажімо, в Центрі, є тільки в у СШ№24 і в школі-садочку на Живова. В усіх інших школах (№3, 4, 5, 6, 13, 18 – Центр і”близькоЦентр”) таких умов немає. Тому батьки повинні забирати дітей після уроків додому і там вже їх годувати, класти спати і так далі. Тобто, після 12 години школа про першачків вже не думає і не дбає. А в кого з батьків немає такої можливості – півдня займатися з дитиною? Точніше, у працюючих батьків такої можливості немає! То що, наймати няню для цього? Цікаво, хто собі це може дозволити. А в школі-садочку дитина перебуває цілий день: їсть, спить, робить уроки з вчителькою продовженого дня і ще якісь гуртки відвідує. То чому б батькам і не боротися за такі зручності та відповідні умови для себе і своїх дітей. А які вже методи вони для цього обирають, це вже залежить від виховання та інших факторів. Краще би з’ясували, шановні журналісти, як і справді давати собі раду працюючим батькам першокласника, якщо і бабусі ще теж працюють)))))) І що для вирішення цієї проблеми пропонує управління освіти міста)))))

  • 18:07 | 19.04.2012 о 18:07
    Permalink

    Чекаємо аргументованої відповіді від найнятої нами влади!!!

  • 12:36 | 22.04.2012 о 12:36
    Permalink

    Шановні, сьогодні в місті черга на садочок 400 діточок. Ви бачите лише своїх діточок, а ті чотиориста най мастять собі голову!!! В країні в школу можна йти як з 6 так і з 7 років. І дайте мені відповідь куди подіти тих чотириста діточок ДОШКІЛЬНОГО віку???
    Чи так, як завжди – далі сого носа нічого не бачимо???

  • 20:03 | 29.04.2012 о 20:03
    Permalink

    цікаво,якщо закриють цього року 1 клас,то якраз тих 400 дітей в тій групі і помістяться,і в першому садіку ніколи батьки не здавали по 500 гривень ,хіба в загальному за 5 років,і який інтерес в цьому максима давида,хоче на пустому місці що небудь…

Коментарі вимкнені.