Олександр Башта просить міську раду не труїти тернополян

Всесвіт безкрайній, а людська глупість безмежна!
Якщо ставити світлофор в кожному місці, де збили пішохода, то проблему нічного освітлення міста можно легко вирішити!
Можливо для когось таке моє висловлення видасться трішки жорстоким, але є все ж якась межа здорового глузду.
На перший погляд може і треба повсюди ставити ті світлофори по Тернополю, бо вже і закупили їх в міській раді, гроші витратили, то не викидати ж.
Але треба знати і про зворотню сторону цього “покращення ” для пішоходів.
Так, будемо переходити безпечніше, зате жити станемо коротше і з лікарями частіше зустрічатись. А головне – потім не жалійтесь, що діти почали хворіти. Тому що вихлопні гази від перегазовки автомобілів на світлофорах ніхто відмінити не в силі! … навіть наш мер С. Надал. А тому і будемо тепер дихати “покращенним” повітрям. Вибір залишається за нами.
Як всеж вирішити проблему пішоходів та автівок ?
Тут не треба бути дуже розумним та не вигадувати лісапєда, а лишень подивитись на досвід країн, де теж багато автомобілів та пішоходів.
А досвід їх говорить про одне – всі вони рухаються до саморегуляції дорожнього руху шляхом підвишення відповідальності та культури поведінки всіх учасників того клятого дорожнього руху.
От наших автомобілістів є кому контролювати та штрафувати. А чи чули ви колись за останні роки, щоб оштрафували пішохода за перехід дороги в не установленномі місці? Тобто пішоход захотів перейти дорогу, де йому заманеться, а його працівники ДАЇ оштрафувал ? А щоб ви знали, то пішоход є таким самим учасником дорожнього руху і має нести теж відповідальність за порушення правил дорожнього руху.
Якщо є дорога з жвавим автомобільним рухом і місце де теж треба пішоходам перейти дорогу, то европейці лишень добре обладнують той перехід візуальними та попереджуючими знаками, а ні в якому разу одразу тицяють тими світлофорами як у нас це робить хтось з міської ради.
Жодний адекватний автомобіліст не стане першкоджати пішоходу перейти дорогу на переході, якщо той перехід обладнано всіма знаками, а головне – з ДОБРЕ видними здалека та освітленням, яке світить, а в жовтому режимі щей “моргає” лямпочка.
Звертаюсь до міської ради – перестаньте травити Тернополян вихлопами газами автівок від недалекоглядних, а часом навіть дурноватих рішень по врегулюванню руху автівок та пішоходів в Тернополі.
Гарно та правильно обладнайте там переходи для дня і ночі, поставте моргаючі лампи. А якщо вже немаєте де подіти ті закуплені світлофори, тоді поставте на них кнопки для пішоходів. А того, хто радить ставити повсюди їм же закуплені світлофори женіть з роботи, як недалекоглядного та нерозумного.

Небайдужий тернополянин, О.Башта

-1 thoughts on “Олександр Башта просить міську раду не труїти тернополян

  • 09:42 | 31.10.2013 о 09:42
    Permalink

    Цей Олександр Башта якийсь хворий на голову. Заголовок статі красивий, але насправді цей унікум пропонує зняти світлофори на пішоходніх переходах і перехрестях, де роками люди добивались їх встановлення. Більш дурних ідей я ще не чув. Оплатіть йому медичне обстеження.

Коментарі вимкнені.