Готель чи намет, авто чи велосипед: історія однієї відпустки (фото, відео)

Максим Черкашин

Закінчується літо, а з ним і період відпусток та канікул. І хоча існує безліч способів добряче відпочити – я цього року віддав перевагу велопробігу по Німеччині та Данії.

Проект «Європартнерства 2012» був розрахований на любителів активного відпочинку, а 70-100 кілометрів щодня забезпечували відсутність думок про роботу та домашні клопоти. Дорогою ми поєднували приємне з корисним, знайомлячись із альтернативною енергетикою цих провідних європейських країн, та з роботою організацій етнічних меншин.

Велопробіг «Україна-Німеччина-Данія» дав можливість пізнати Європу зсередини. Мандруючи велосипедом, я побачив набагато більше, ніж можна дізнатися про країну, оглядаючи її з вікна авто, перетинаючи її літаком чи автобусом. А ночівля в кемпінгах, в наметі, дозволяє пізнати та зрозуміти людей краще, ніж проживання з ними в готелі. За келихом пива дізнаєшся про справжнє ставлення іноземних друзів до України, і можеш розповісти їм те, чого не показують в новинах їхніх телеканалів.

Німеччина запам’яталася мені величезною кількістю спортивних майданчиків та велодоріжками зі спеціальними знаками. Завдяки майданчикам ми мали де розкласти свої намети, а завдячуючи хорошій велосипедній інфраструктурі ми безпечно та швидко пересувались по країні.

Данія вразила нас своїми високими, порівняно з Німеччиною, цінами. До того ж, у королівстві замість євро «ходить» крона. Морем, набережною та пляжами зачаровує ця країна. Таке враження, що тут кожен має човен, яхту, байдарку, або інший плавзасіб.

Дякую громадським організаціям “Німецька молодь в Україні”, “Об’єднання спортивної молоді” (Німеччина) за чудово організований та проведений проект.

Коментарі вимкнені.