Склалося ураження, що на Тернопілля прийшов апокаліпсис, – Олександр Філь

Вчора приймав участь у роботі «круглого столу» за участі голови ОДУ п. Барна С.С. з порядком денним: « Про здійснення державного та громадського контролю у сфері охорони довкілля та природокористування, шляхи підвищення його ефективності»
Мушу поділитися своїми враженнями.
Маю проінформувати громаду, що питання до голови ОДА п. Барна С.С. провести таку робочу зустріч громадською організацією було висловлене офіційним листом ще 07.12.2015р. У листі зазначалося про катастрофічні проблеми водопостачання, висихання річок, відсутності води у криницях по багатьох селах усіх районів.
Потрібно було пів року щоб під примусом провести цю нараду.
Час покажіть що це – байдужість або невміння бачити реальні проблеми людей..
І ще за розподілом повноважень за проблеми екології ОДА відповідає перший заступник голови Крисак І. Б. Але його на нараді не було. Не зрозуміло. Я не міг це питання задати під час зустрічі, бо голова пішов до завершення засідання.
Після доповідей п Рослого Ю.В., Навроцького Р.Я, Максиміва В.М
Зрозуміло, що ніхто не хоче брати на себе відповідальність та діяти по проблемним питанням. Таких питань безліч у сфері збереження річок, лісів, надр. А після доповіді А. Об’єщика волоси дибки ставали від інформації по самовільних кар’єрах, знищенню річок, незаконному вилову риби у величезних обсягах. Склалося ураження, що на Тернопілля прийшов апоколіпсіс.
Надзвичайно гарну доповідь зробила п. Проців Г. з Бережан.
Було яскраво продемонстрована ситуація щодо проблем екології в Україні, окремих регіонах, та нашої області. Прикро що у нашій області ситуація гірше ніж у Донецької області ( за винятком окупованої частини).
Ще більше вражає аргументована позиція служб, яки би мали ліквідовувати подібні явища. Фактично служби разом з правоохоронними органами продемонстрували неспроможність кардинально вплинути на ситуацію.
Щойно прочитав інформацію на сайті ОДА про цю зустріч. Жодної проблеми, про які говорили приставними громадськості не висвітлено. Це свідчить що захід проводився більше для ефекту на електорат ніж для діла. Дай Бог щоб я помилився.

Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О. ФІЛЬ
05.07.2016

Коментарі вимкнені.