Футбольна лотерея не дозволила тернополянам вийти у фінал Євро-2012

Команда ЗОШ №18 із Сум стала переможцем Національного кубку шкільного футболу Євро-2012. У фінальному матчі, який пройшов 12 травня за підтримки 46-тисячної аудиторії НСК «Олімпійський», підопічні жінки-тренера Оксани Рахматулліної здолали учнів Школи-ліцею №13 Тернополя і отримали квитки на фінал Євро-2012. При чому, основний час переможця матчу не визначив. На додаткові п’ятихвилинки гравці пішли за рахунку 2-2. Серед футболістів з Тернополя голами відзначилися Ігор Гриник та Микола Левчук, реалізувати гольові моменти у збірній сумської школи № 18 змогли Костянтин Гордієнко та Зурабі Чантурія. Лише серія післяматчевих пенальті та майстерність у них голкіпера із Сум Микити Сітнера вказали на володаря всеукраїнського євротрофею. По пенальті 3-4 і кубок примує до Сум.
Саме воротар сумської команди і був визнаний як один з кращих гравців матчу. На думку його наставника Оксани Рахматулліної, такі змагання, як Шкільне Євро – дуже потрібні дітям. «Відчуваю стільки радості, масу позитиву. Шкільне Євро – це справжній спортивний подих для нашої молоді. Вони хочуть перемагати і це здорово, – зазначила коуч після фіналу Шкільного Євро . – Незважаючи на те, що я жінка і треную хлопців, вони мене завжди слухаються. У нас цілковита повага. Мої учні не сприймають мене як представницю слабкої статі».
Як і у професійних футбольних турнірах після матчу відбулась урочиста церемонія нагородження переможців. Поздоровили школярів та вручили їм копію Кубка Анрі Делоне і пам’ятні подарунки Генеральний секретар УЄФА Джані Інфантіно, Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. Після закінчення усіх офіційних заходів для учасників і гостей матчу на Троїцькій площі біля стадіону розпочався святковий концерт.
Нагадаємо, шкільний турнір стартував 20 березня з районних змагань. Вони проходили за кубковою системою – з вибуванням після одного матчу. Загалом у Національному кубку шкільного футболу взяли участь більше 10 тисяч команд, проведено близько 8 тисяч ігор. Команда-переможець турніру отримала квитки на фінал Євро-2012, а фіналіст – пропуска на півфінал єврозмагань.

-1 thoughts on “Футбольна лотерея не дозволила тернополянам вийти у фінал Євро-2012

  • 15:07 | 13.05.2012 о 15:07
    Permalink

    Дуже влучна назва – це була дійсно лотерея. Тернопіль – молодці!

Коментарі вимкнені.