Африканські студенти роблять свято для тернопільських жінок

СВЯТКУВАННЯ Міжнародного жіночого дня 8 Березня 2011 року

ОРГАНІЗАТОРИ:  Африканські студентки В УКРАЇНІ

(м.Tернопіль)

Африканські студентки в Україні (м.Тернопіль)  запрошують журналістів на святкування, присвячені Міжнародному Жіночому Дню 8 Березня.

В рамках святкування відбудуться наступні заходи:

  • Конференція  на тему : « Акт насильства над жінками – крок назад у розвитку  » –  готель «Тернопіль» (конференц-зал, 3 поверх), 12.00-14.00

  • Концерт культурного обміну – Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки ( вул. Січових Стрільців,15),   17.00 – 20.00

МЕТА ЗАХОДів

  • Об’єднати молодих африканських жінок, що живуть на українській території
  • Створити засади для подальшого об’єднання африканських жінок в Україні
  • Сприяти згуртованості між нашими громадами через цю подію
  • Проявити нашу солідарність із жінками – жертвами збройних конфліктів по всьому світу

КОНТЕКСТ

День жінки був проголошений 8 березня 1910 року Міжнародною конфедерацією, що об’єднала жінок-соціалісток багатьох країн в Копенгагені. Цей день був проголошений з метою пропаганди права голосу для жінок.

Протягом багатьох років після цього, в результаті численних акцій протесту, в кінці 40-х років було отримано право голосу для жінок.

Міжнародний жіночий день був проголошений на знак визнання необхідності побудови миру, соціального прогресу та здійснення прав та основних свобод людини. З часом, Міжнародний жіночий день став для нас можливістю для оцінки прогресу, досягнутого в реалізації рівності між чоловіками і жінками, побудові миру та розвитку в цілому.

Міжнародний жіночий день в Африці

Африка, як і інші континенти світу, приділяє пильну увагу святкуванню 8 березня Міжнародного дня жінок. Чимало держав-членів Африканського союзу готуються відзначити цей день.

Становище жінок на континенті вимагає узгоджених зусиль, щоб забезпечити їм такий же рівень, як і чоловікам, у всіх аспектах людського розвитку, безпеки і миру.

Африканський союз забезпечив правову основу, яка заохочує рівність між чоловіками і жінками та розширення прав і можливостей жінок.

Однак, незважаючи на прогрес, досягнутий у деяких аспектах рівності чоловіків і жінок та розширення прав і можливостей жінок, багато що ще належить зробити для поліпшення становища та умов життя Жінки. З огляду не фемінізацію бідності, ВІЛ / СНІДу та гендерного насильства, важливо відзначити Міжнародний жіночий день як складову процесу визначення колективного прогресу, досягнутого на континенті у вирішенні цих питань. Саме з цією метою ми, африканські студентки в Україні, у співпраці з організаторами цього заходу Віллі Тшамала, Івоном Чіломбо, Блезом Валонгуа та Патріком Бондонга, зібралися разом, щоб боротися проти фемінізації, інформування суспільства про насильство над жінками і таким чином підняти значення африканської жінки.

Разом ми плануємо підняти цю проблему шляхом підвищення обізнаності в Україні для того, щоб нас почули і положення жінок в Африці й у світі поліпшувалося.

Коментарі вимкнені.