Депутат Федик за 10 мільйонів захищає Лавру?

Шосте планерне засідання сорокової сесії обласної ради почалось традиційно із впорядкування порядку денного і внесення у нього додаткових питань. Такий розвиток подій, очевидно, вже набрид представникам фракції Партії регіонів. Депутат Ярослава П’яла висловила занепокоєння, що обласна рада може потрапити до Книги рекордів Гіннеса за кількістю сесійних засідань. Тому вона закликала колег працювати активно, щоб сьогодні нарешті закрити сорокову сесію. Однак позиція Ярослави П’яли залишилась позаувагою більшості депутатів. 33 – від «Свободи», 11 – від Єдиного Центру, 1 –від Партії Регіонів, 8 – від УНП, 5 – від «Нашої України», 3 – від БлокуЛитвина і 1 позафракційний депутат – проголосували за внесення змін до порядку денного. Після такого «розкладу» фракція Партії регіонів взяла десятихвилинну перерву. Як виявилось, каменем спотикання стали 9 питань порядку денного, які стосувались виділення дозволів різним підприємствам на користування надрами.
– Для нас критерієм підтримки тих чи інших підприємців сьогодні є, подобається це комусь чи не подобається, соціальна орієнтованість тих підприємств. Тому що місцеві громади у будь-якому випадку будуть погоджуватися на те, щоб бізнес розробляв природні копалини, бо для них це робочі місця. Для нас з точки зору області, з точки зору регіону важливо, щоб бізнес, який приходить і буде використовувати надра, які належать всьому народу України, а не тільки місцевим громадам, в тому числі тернопільській, був соціально орієнтований. Щоб він не тільки створював робочі місця, а й займався тим, що у цілому світі називається доброчинність. Це є важливим показником цієї роботи, – пояснив позицію фракції Партії регіонів Павло Федик.
І хоча депутат пообіцяв спитати у кожного підприємця, чи він готовий ділитися своїми коштами із ближнім, але водночас попросив депутатів, зокрема від «Свободи», підтримати рішення стосовно надання дозволу для розробки родовища будівельних пісків Почаївській Свято-Успенській Лаврі. Однак депутати були непохитні – і за це рішення проголосувало лише 24 представників Партії регіонів, Блоку Литвина і Єдиного Центру. Загалом з 9 питань, що стосувались розробки надр, було підтримано лише 3. 

Складалося враження, що за одні питання встигли «домовитися» між собою, а з інших – виникли певні розбіжності. Не взяв слово сьогодні, напевне, тільки лінивий. Але,напевно, найоригінальнішим за всіх, виявився Павло Федик:«Хочете когось назвати корупціонером? Назвіть мене. Я беру по 10 мільйонів за одне питання», – відрізав він.
Останнім серед питань, що стосувались використання корисних копалин, було надання гірничого відводу для розробки Почаївського родовища будівельних пісків. Тут депутати розгулялись на славу –їх цікавило і навіщо Лаврі цей пісок, і чи виконується соціальний пакет, і чи закупила Лавра плазмові телевізори (напевно малась на увазі ініціатива губернатора) і багато іншого, – пише сайт deputat.te.ua.

Коментарі вимкнені.