Малий бізнес на Тернопільщині набирає обертів

На сьогоднішній день економічна ситуація цілком сприятлива для розвитку підприємництва, у тому числі й для залучення кредитних коштів. Про це, під час чергового засідання Тернопільського прес-клубу, повідомив заступник Головного управління економіки Тернопільської ОДА Василь Гоць.

«Протягом дев’яти місяців поточного року, за рахунок усіх джерел фінансування, в економіку області було вкладено 1,7 мільярда гривень капітальних інвестицій, — розповів він. — А це на 21% більше, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року. З січня по листопад 2011 року спостерігається збільшення виробництва промислової продукції на 12,7%».

Не зважаючи на різного роду критику, продовжує далі Василь Гоць, в області розвивається малий бізнес. За 11 місяців цього року на Тернопіллі було зареєстровано 598 малих підприємств, що на 32,1% більше, ніж за відповідний період минулого року. Зросли обсяги зовнішньої торгівлі: експорт — на 88%, імпорт — на 63,3%.

Оборот роздрібної торгівлі становить 112,3% зростання. На 12,7% — зросла заробітня плата.

«В області є достатня мережа банків — 308 банківських установ, що представляють 55 банків України, — переконаний заступник Головного управління економіки Тернопільської ОДА. — Відтак станом на 1 листопада 2011 року сума депозитних коштів становить 4,8 мільярда гривень (що на 569 мільйонів гривень більше у порівнянні з минулим роком). Основну частину займають депозити фізичних осіб (66%) і за поточний рік все ж спостерігається уповільнення темпів зростання депозитних рахунків. Переважають короткострокові депозити — 63,8%.

Хоч і невелике, проте є зростання обсягів надання кредитів. Загальна сума виданих кредитів становить 4,8 мільярда гривень».

Марія Нестерук

 

-1 thoughts on “Малий бізнес на Тернопільщині набирає обертів

Коментарі вимкнені.