У Тернополі провалили програму розвитку української мови

Програму розвитку української мови не змогли прийняти депутати Тернопільської обласної ради. Депутати внесли і затвердили ряд поправок, однак під час голосування в цілому 20 грудня завалили усю програму.

Керівник фракції ВО “Свобода” Олег Сиротюк запропонував відправити цю програму на доопрацювання.

– На виконання цієї програми потрібно 8,5 млн грн. – зауважив пан Сиротюк. – Із них 4,072 млн грн передбачено на фінансування трьох заходів за участі обласної державної телерадіокомпанії. Але у нас ще є інші засоби масової інформації. Ця програма передбачає не розвиток української мови, а фінансування однієї телерадіокомпанії. Тому пропонуємо відправити її на доопрацювання.

Представники інших фракцій облради мали іншу думку з цього приводу.

– Не можна відправляти на доопрацювання, – зауважив голова бюджетної комісії облради Олександр Стадник. – Незабаром будемо розглядати питання бюджету на 2012 рік. Якщо ми зараз не приймемо програму розвитку української мови, тоді не буде підстав виділяти кошти на її реалізацію.

Олександр Стадник запропонував прийняти програму, для того, щоб включити її у фінансування вже з наступного року, а потім вже по ходу вносити до неї зміни, якщо в когось є зауваження.

Пропозицію Олега Сиротюка депутати не підтримали. Програму не відправили на доопрацювання. Під час її розгляду навіть внесли кілька поправок, однак у підсумку, під час голосування в цілому “за” проголосували лише 52 депутати. Для прийняття рішення не вистачило голосів “свободівців”.

Після оприлюднення результатів голосування на електронному табло у залі спалахнули емоції – регіонали почали звинувачувати “Свободу” у тому, що вона постійно декларує свою патріотичність лише на словах. На ділі ж усе виходить по-іншому.

Депутат від УНП Віталій Шафранський запропонував оприлюднити у пресі результати голосування.

Олег Сиротюк у відповідь заявив, що про істинну патріотичність політичних сил, представлених в облраді, можна буде судити після того як вони голосуватимуть за звернення до Президента з приводу недопущення руйнування традиційних християнських цінностей та звернення на підтримку постраждалих від Чорнобильської катастрофи, – пише Нтер.

 

Коментарі вимкнені.