Місцевій владі наказали в якому банку зберігати гроші

Кабінет міністрів затвердив порядок розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитних рахунках у банках, передбачивши, що такі вкладення можливі лише в банки зі статутним капіталом понад 10 млрд. гривень.

Відповідне рішення закріплене постановою уряду № 6 від 12 січня, повідомляє Економічна Правда.

“Умовами розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках в банках є розміщення на конкурсних засадах тимчасово вільних коштів у банках, статутний капітал яких перевищує 10 млрд. гривень і до яких не застосовувалися протягом останнього року заходи впливу відповідно до вимог нормативно-правових актів Нацбанку”, – говориться в документі.

При цьому, згідно з постановою, переможцем конкурсу визнається банк, який за інших рівних умовах запропонував найвищу процентну ставку на відповідний термін.

Аналогічні порядки, що діяли в 2009-2010 роках, передбачали можливість розміщення місцевими бюджетами депозитів в державних банках та у фінустановах, у капіталізації яких взяла участь держава: Укрексімбанку, Ощадбанку , а також в Укргазбанку, “Родовід Банку” і банку “Київ”.

За даними Нацбанку, на 1 жовтня 2010 року в Україну було лише дві кредитно-фінансові установи зі статутним капіталом понад 10 млрд грн – Укрексімбанк і Ощадбанк.

Найбільший розмір статутного капіталу серед комерційних банків мав найбільший за розміром активів ПриватБанк – 8,860 млрд. гривень.

Згідно з постановою № 6, тимчасово вільні кошти можуть розміщуватися на депозитних рахунках у банках лише в межах поточного бюджетного періоду і повинні бути повернуті, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

Крім того, документом передбачено, що на дату розміщення тимчасово вільних коштів місцевого бюджету не повинен мати непогашених середньострокових позик, отриманих за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку.

Коментарі вимкнені.