Мітинг чорнобильців і афганців в Чорткові розігнала міліція

Чорнобильців та афганців, які протестували в Чорткові під Пенсійним фондом, розігнали правоохоронці. З районного центру обурені люди зателефонували до депутатів Тернопільської обласної сесії, щоб ті розібрались із неправомірними діями представників міліції.

Степан Барна, депутат Тернопільської обласної ради: «Був дзвінок до мене народного депутата Стецьківа, до якого також зверталися люди, з приводу того, що було перешкоджання людям в приміщення пенсійного фонду, було вибито кілька вікон і кілька людей скаржилися на те, що міліція завдала їм ушкоджень».

За словами пікетувальників, під стіни чортківського Пенсійного фонду прийшло більше двохсот чорнобильців та афганців, яким припинили виплачувати передбачені законом соціальні гроші. Серед мітингувальників були й Діти війни. Останні не отримують пільг. Люди з просьбами захистити їх, зателефонували до депутатів якраз під час засідання сорокової сесії  облради. В момент оприлюднення ситуації, що трапилась в Чорткові, у залі був присутній заступник начальника УМВС в області Василь Облещук. Він і прокоментував конфлікт правоохоронців з пікетувальниками.

Доповідав на сесії заступник начальника УМВС в області Василь Облещук: «На сьогоднішній день залишилось 15 чоловік біля пенсійного фонду, захід пройшов в такому толерантному, виваженому плані, щоб якесь протистояння було чи були якість наміри захватити пенсійний фонд такого не було».

Щоб дізнатись, що ж таки трапилось у Чорткові насправді і на чиїй стороні правда журналісти ІНТБ вирішили запитати у самих мітингувальників.

Пані Орися, учасниця мітингу в Чорткові телефоном: «Щіпали, дусили жінок, розумієте, хватали їх, копали, але вони не були з палками – це прості міліціонери. Там було таке страшне, такі писки були, що я вам передати не можу, коридорчик в нас там вузесенький дуже, і люди в тому там дусилися, там взагалі чуть через вікна не хотіли скакати».

Напередодні конфлікту мешканці Чорткова приходили до голови Пенсійного фонду, щоб дізнатись відповідь Конституційного суду. Саме він 15 листопада мав дати оцінку діям уряду з приводу соцвиплат людям. Але звіту громада не отримала. На наступний день обурені мітингувальники йшли до держустанови з метою оголосити голодування. Так само, як і їх однодумці з інших міст України.

«Ми підійшли швиденько десь на 11-ту годину, ми вже були в пенсійному, міліція нас чекала, перегородила дорогу і вони нас не пускали, розбили вікно, бо ми йшли зі сторони коридору частина залишилася на вулиці, частина в коридорі», – продовжувала телефоном пані Орися, учасниця мітингу в Чорткові.

Вісімнадцятого листопада люди, які не отримують належних соціальних виплат, приїдуть з Чорткова, Заліщик та інших районних центрів області в Тернопіль. Вони пікетуватимуть під стінами місцевого Пенсійного фонду України, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.