На місці каплички у парку буде лише хрест, тимчасово

Матеріали, які залишились після демонтажу каплиці, що у парку Національного відродження, вивезуть на сміттєзвалище. Як повідомив Погляду перший заступник начальника управління ЖКГ міської ради Микола Лесів, на місці каплички лише тимчасово залишать хрест, а потім і його віддадуть якійсь конфесії. Чоловік впевнений, каплиця – стихійна будова, яка повинна бути знесена.

За його словами, каплиця була збудована без дозволів, тому, згідно рішення міської ради, підлягала демонтажу.

–          Ікони прибрали і віддали людям, які належать до даної релігійної громади, – каже пан Лесів, – На даний час лишились тільки будівельні споруди, які зносимо. Після цього буде наведено благоустрій. І в нас є програма, яка називається «Тернопільське джерело».

За словами Миколи Лесіва території приведуть до належного вигляду у найкоротший термін.

–          Роботи вночі тривати не будуть. Завтра постараємось їх завершити, – каже чоловік.

Це не церква. Це громада, яка незаконно збудувала споруду. Це стихійна будова, яка повинна бути знесена. До хреста поставимося з повагою, бо всі релігійні люди. Потім хрест демонтують і направлять у якусь конфесію.

За словами начальника прес-служби Тернопільської міської ради Катерини Калуш,  було засідання громадської ради, до якої входять владики всіх конфесій. Одноголосно прийняли рішення про демонтаж.

–          На ім’я міського голови надійшло ряд звернень, в тому числі від Української народної ради, – каже пані Калуш, – церква, яку не освятив єпископ, не вважається церквою. Коли ми запитували, хто хоче забрати під своє крило цю споруду, всі відмовилися.

Катерина Калуш вважає, що потрібно зробити так, аби ходити до джерела могли всі охочі, а не тільки обрані.

 

-1 thoughts on “На місці каплички у парку буде лише хрест, тимчасово

  • 13:10 | 1.10.2011 о 13:10
    Permalink

    нащо залишати хрест? якщо не хочуть викидати разом з сміттям – можна просто віддати фанатикам так само як повіддавали “ікони” і решту атрибутики

  • 14:34 | 1.10.2011 о 14:34
    Permalink

    дійсно. Навіщо тамщось залишати? Щоб була спокуса знову щось будувати, чи щоб сектанти збирались?

    • 11:16 | 2.10.2011 о 11:16
      Permalink

      а що робили ці сектанти?

  • 11:10 | 2.10.2011 о 11:10
    Permalink

    Цікаво, ХТО забере цей ХРЕСТ?

Коментарі вимкнені.