Ольга Васильчик з Тернопільщини п’ять років не платитиме за газ

У квартирі 67-річної Ольги Васильчик із райцентру Теребовля на Тернопільщині встановили останній в області іменний лічильник газу. Їй вручили сертифікат, який звільняє від сплати за блакитне паливо на п’ять років, – пише gazeta.ua

— Це прецедент в Україні. Такого випадку в жодній іншій області більше не було. Ми першими завершили оснащення житлового фонду лічильниками газу. У нас 201400 споживачів й усі мають лічильники, — розповідає 51-річний Петро Канак, перший заступник голови правління “Тернопільгазу”. — З цього приводу навіть наш міністр палива й енергетики Юрій Бойко вітальну телеграму прислав.

Перший газовий лічильник на Тернопільщині встановили 1994-го.

— Узагалі такий прилад коштує 400 гривень, разом зі встановленням — 700, — продовжує Петро Канак. — Переважно люди давно встановили прилади обліку. Залишалося тільки 180 пенсіонерів, які не мали можливості їх придбати. То їм ми встановлювали лічильники власним коштом. Володарці останнього подарували і кольоровий телевізор від облдержадміністрації та нашої організації.

— Я не сподівалася, що мій лічильник стане особливим. Чи перший, чи останній, яка різниця? — говорить Ольга Васильчик. — Досі мала пільги — платила 50 відсотків. А тепер газ буде безплатний. Я на грип захворіла, то п’ю аспірин і колдфлю. А ще енап від тиску. Так що для мене головне не економія, а просто дожити.

 

Коментарі вимкнені.