«Опілля» проти мальтозної патоки

пиво опілля без мальтозної патокиУ справжньому пиві має бути тільки ячмінь, хміль та вода.
Літо без пива — не літо, у цьому переконані не лише пивні гурмани, бо у спеку ніщо так не тамує спраги, як смачне, холодне та ще й корисне пиво. Так, так, корисне, і це зовсім не помилка, адже ми вже й забули, що пиво може бути корисним. Саме таке корисне пиво «Нефільтроване», «Фірмове» та «Корифей» у Тернополі виготовляє пивоварня «Опілля», яка більш ніж півторасторіччя славиться справжнім «живим» пивом за традиційними рецептами. У той час, як інші пивоварні пришвидшують і осучаснюють процес пивоваріння й продовжують термін його придатності різними сучасними «хімічними» домішками і компонентами, «Опілля» підтримує традиції і дбає про здоров’я своїх гурманів, відмовляючись від найпоширенішого нині “пришвидшувача”, “пом’якшувача”, “стабілізатора” і  “консерванта» — мальтозної патоки. Що таке мальтозна патока і для чого її використовують, запитаєте ви. Адже раніше серед інгредієнтів пива її не було. Й справді, колись справжнє пиво виготовляли лише з ячменю, хмелю та води, а нині поряд з цими інгредієнтами стоїть і мальтозна патока.

Мальтозна патока це — полісахарид, який використовують для заміни сусла  і пришвидшення процесу бродіння. Її використовують, для збільшення потужності варильного цеху, а також  при заміні частини речовин пивного сусла при недостатній кількості солоду, приміром, коли бракує ячменю. Окрім того мальтозна патока сприяє збільшенню ступеня зброджування пивного сусла. Склад мальтозної патоки близький до складу пивного сусла, тому від кількості мальтозної патоки в пивному суслі залежить смак пива.

Окремі технології передбачають поступову збільшення частки мальтози у пиві. Це дешевше, аніж виготовляти пиво за традиційним рецептом і дозволяє з меншої кількості сировини виробляти більше продукції. Так само мальтоза дозволяє зберігати продукт значно довше. Та чи можна вважати такий напій справжнім і натуральним пивом? Гурмани переконані, що справжнє живе пиво не можна готувати “пришвидшеними технологіями”. Дехто ж переконаний, що саме через мальтозу, з якої при бродінні виділяється етиловий спирт, пиво може отримати невластивий спиртний присмак. Окрім того, дієтологи вважають, що вживання продуктів з мальтозною патокою може призводити до збільшення зайвих кілограмів, адже мальтозу виготовляють з крохмалю.

 

Як каже голова правління ВАТ “Опілля” Богдана Чорнія, пиво якого найчастіше називають справжнім «живим» з приводу технології виготовлення. “Ми свідомо відмовилися  від різного роду прогресивних, на перший погляд, технологічних новинок, які дозволяють збільшити кількість продукції, продовжити термін її зберігання, – сказав пан Богдан,  -… бо твердо переконані, що натуральність, неповторний м’який смак справжнього живого пива дозволяє зберігати лояльність наших клієнтів. Від цього залежить наш успіх. Тому у нас немає мальтози та інших невластивих для пива домішок. З того, що дехто вважає недоліком, наприклад малого терміну зберігання, ми робимо перевагу. Ми уважніше слідкуємо за тим, щоб у торгових точках було тільки свіже пиво”, – зауважив він.

У наш час споживач має сам дбати  про якість того, що їсть і п’є. Бо хто ж подбає про нас, як не ми самі. Тож інколи варто перед тим  як купувати те ж пиво, перечитати етикетку, чи немає там чогось зайвого. Якщо ж хочеться спробувати справжнього живого натурального пива спекотного дня, то варто звернути увагу на продукцію ВАТ “Опілля”, бо хто спробував її хоч раз, залишається прихильником «Опілля» на довгі роки.

www.opillia.com

 

-1 thoughts on “«Опілля» проти мальтозної патоки

  • 21:21 | 16.06.2011 о 21:21
    Permalink

    Треба зробити тернопільський “Знак якості”.цікаво було б побачити хімічний склад сучасного пива.

Коментарі вимкнені.