Освітяни Тернопільщини в 2011 році отримають 254,2 млн.грн.

На освіту в бюджеті області закладено 254,2 млн. гривень, в тому числі на професійно-технічну освіту – 102,7 млн. гривень та позашкільну освіту – 3,7 млн. гривень, розповів на колегії облдержадміністрації начальник головного фінансового управління ОДА Ігор Пиріг.

Обсяг видатків по управлінню освіти і науки без врахування видатків на професійно-технічну освіту забезпечує: видатки на оплату праці з нарахуванням (обов’язкові виплати згідно чинного законодавства) в сумі 74,3 млн. гривень (по Кременецькому гуманітарно-педагогічному інституту та Чортківському педучилищу планується виплатити за рахунок спецфонду 3,8 млн. гривень, що складає близько 2,1 місячних фонди оплати праці), видатки на харчування вихованців інтернатних закладів – 9,1 млн. гривень (вартість 1 діто-дня харчування 30,0 гривень), придбання медикаментів – 0,1 млн. гривень, оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 8,7 млн. гривень, виплату стипендій, включаючи цільові виплати, передбачені студентам з числа дітей-сиріт та випускникам педагогічних спеціальностей, які будуть працевлаштовані – 12,6 млн. гривень, оплату заходів з оздоровлення та відпочинку вихованців інтернатних закладів – 1,2 млн. гривень, інші видатки – 3,7 млн. гривень.

На фінансування програм в галузі освіти заплановано 171,0 тис. гривень, зокрема обласної програми „Освіта Тернопільщини -2012 рік” для проведення у 2011 році обласного форуму творчої та обдарованої молоді „Гордість і надія Тернопілля”,  відзначення кращих педпрацівників області з нагоди Дня вчителя, забезпечення шкіл новими методичними розробками та інших заходів в системі освіти – 120,0 тис. гривень та обласної програми „Вчитель” на 2002 -2012 рр. для проведення обласного та участі у фінальному турі Всеукраїнського конкурсу „Вчитель року” – 51,0 тис. гривень. Крім того для забезпечення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації лікарів та інших медичних працівників, відповідно до обласної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2011 року, яка буде фінансуватись головним управлінням охорони здоров’я, заплановано 100 тис. гривень.

Для забезпечення виплати винагороди за сумлінну працю педагогічним працівникам згідно статті 57 Закону України „Про освіту” в розмірі до 50 відсотків посадового окладу (згідно закону до одного окладу) пропонується додатково виділити 876 тис. гривень, забезпечити харчування вихованців згідно натуральних норм (збільшивши вартість одного діто-дня до 33-35 гривень) – 912,0 тис. гривень, придбання медикаментів – 81 тис. гривень, а також на виплату матеріальної допомоги та заохочення за успіхи у навчанні, участь у громадській та науковій роботі студентів – 101,0 тис. гривень.

Кошти, передбачені  на фінансування закладів професійно-технічної освіти, забезпечують видатки на оплату праці з нарахуванням (обов’язкові виплати згідно чинного законодавства) – 61,8 млн. гривень,  видатки на харчування виключно учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з розрахунку 35 гривень в день на круглу сироту  і 14 гривень на дитину-сироту, яка знаходиться під опікою  – 2,2 млн. гривень, оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 9,5 млн. гривень, виплату стипендій, включаючи цільові виплати – 28,9 млн. гривень, інші видатки на утримання професійно-технічних навчальних закладів – 0,3 млн. гривень.

На медучилища і курсові заходи, які фінансуються через управління охорони здоров’я, передбачено 20,3 млн. гривень, що забезпечує видатки на оплату праці з нарахуванням в повному обсязі – 10,9 млн. гривень, оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 1,1 млн. гривень, виплату стипендій, включаючи виплати, передбачені студентам з числа дітей-сиріт, – 6,7 млн. гривень та інші видатки – 1,6 млн. гривень.

На училища культури передбачено 21,5 млн. гривень, де враховано в повному обсязі видатки на оплату праці з нарахуванням — 16,7 млн. гривень, оплату комунальних послуг та енергоносіїв — 1,0 млн. гривень, виплату стипендій – 3,6 млн. гривень та інші видатки – 0,2 млн. гривень.

Надходження до спеціального фонду в установах освіти плануються від платних послуг (в основному платне навчання в вищих навчальних закладах) – 11,4 млн. гривень, господарської діяльності – 7,1 млн. гривень, оренди приміщень – 95,0 тис. гривень. Всього плануються надходження в сумі 18,6 млн. гривень.  Крім того, власні надходження професійно-технічних навчальних закладів складуть 7,8 млн. гривень, з яких 4,4 млн. гривень – від плати за послуги, 3,1 млн. гривень – від господарської та виробничої діяльності, 0,2 млн. гривень – від оренди приміщень та 0,1 млн. гривень – від реалізації майна.

Коментарі вимкнені.