Перше диво 2012 року у Тернополі (фото)

О. ЯРОШ, І. ШМАЙКА та щаслива мати О. СКОРОПАДІВ із новонародженою донечкою.

Хтось у новорічну ніч знайшов під ялинкою парфуми, хтось — солодощі, а сім’я Скоропадів із Тернополя — маленьке диво, вагою 3 кг 200 г при рості 52 сантиметри. Дівчинка — перша тернополянка 2012 року — народилася о пів на першу ночі в першому акушерському відділенні Тернопільської комунальної лікарні №2. На сімейній раді новонароджену красуню вирішили назвати Анастасією. Хоча пологи були не з простих, проте нині щаслива матуся та дівчинка почуваються добре і готуються святкувати Різдво вдома.
Новий рік сім’я Скоропадів планувала зустріти вдома. Мама Оксана і тато Тарас разом із п’ятнадцятирічним старшим сином, якого назвали на честь батька Тарасом, готувалися до сімейного святкування. Проте, як кажуть, у Бога на все свої плани. Вже перед обідом Оксану привезли в пологовий будинок. Батько Тарас ні на мить не покидав дружину — в останню хвилину було прийнято рішення народжувати разом. Хоча він дуже хвилювався, бо ж не щодня дружина народжує, проте гідно переніс усі випробування. Це підмітила й лікар-акушер, котра приймала пологи, Оксана Ярош. «Новоспечений татусь не з лякливих. Він, звичайно, дуже хвилювався, бували навіть моменти, коли він просився вийти з пологової зали, але хочу сказати, що саме таким повинен бути партнер на пологах — відповідальним, виконавчим та найголовніше — найріднішим, котрий готовий підтримати в найвідповідальніший момент у житті», — каже вона.

Старший син подружжя Тарас новорічну ніч просидів вдома, чекаючи на звістку з пологового будинку, хоча й друзі запрошували зустріти рік прийдешній разом із ними. Хлопець дуже зрадів, що в нього тепер з’явилася маленька сестричка. Він навіть пообіцяв батькам, що частину обов’язків з догляду за нею візьме на себе.

«Наші мрії здійснилися, — зізнається мама. — Коли шістнадцять років тому ми з чоловіком одружилися, ще тоді планували, що в нас буде двоє діток — хлопчик і дівчинка. Хлопчик народився незабаром після одруження, а от на дівчинку зважувалися майже п’ятнадцять років. Вагітність пройшла нормально, правда, на її початках був токсикоз та доволі часто мучила печія. Найбільше хотілося винограду. Я стільки його з’їла, що, мабуть, тепер довго не їстиму».

«Кажуть, що перша дівчинка в році — на невдачу, — каже завідувач першого акушерського відділення лікарні №2 Ірина Шмайка. — Проте хочу спростувати цей забобон. Народження нового життя — це вже велике свято як для родини, так і для нас. Минулого року ми прийняли більше трьох тисяч пологів, сімдесят відсотків з яких — партнерські. Сподіваємося, що цьогоріч буде не менше. До речі, другим у цьому році був хлопчик, який народився першого січня о восьмій годині ранку».

Подейкують, що в рік Дракона народжуються надзвичайно талановиті діти. Більшість відомих політиків, співаків і акторів з’явились на світ саме у високосні роки. Деякі астрологи кажуть, що народжені в рік Дракона володіють фізичною витривалістю, а природне везіння дає їм можливість легко добитися успіху і зайняти високе становище в суспільстві. Жінка-Дракон — відповідальна, інтелектуальна, вольова й енергійна. В неї скрізь порядок: і вдома, і на роботі. Вона ефективно розподіляє свій час, через що всюди встигає. Маленький Дракончик Анастасійка нині взагалі не переймається тим, що пророчать їй зірки. Вона смакує материним молочком та солодко спить.

Колектив газети «Вільне життя плюс» щиро вітає батьків Оксану і Тараса Скоропадів із народженням донечки. Бажаємо вам здоров’я, терпіння та життєвої мудрості, а маленькій Анастасійці — рости на радість батькам.

Софія ЛІНЧЕВСЬКА, «Вільне життя плюс»

Коментарі вимкнені.