Підготовка до Євро-2012 на Тернопільщині внесла корективи у рух поїздів

Із 23 березня мешканці Тернопільської області зможуть потрапити до Києва та Москви лише із пересадками.

Справа в тому, що десять потягів київського та московського напрямків припинили курсування через Тернопіль. Пряме сполучення з російською столицею та Києвом відкрито лише зі Львова та станції Красне.

Така ситуація виникла у звязку із початком ремонту колії на ділянці дороги Донецьк-Київ-Тернопіль-Львів, повідомило керівництво тернопільського залізничного вокзалу.

Після ремонту колії дорога до Києва займатиме близько чотирьох годин, що на дві години менше, ніж було до ремонту колії. Відновлення залізничного полотна викликане підготовкою до Євро-2012. Залізничні шляхи готують до швидкісного руху. Зачепило це і Тернопільщину. Саме тут пролягає найпроблематичніша частина залізничних шляхів. Зокрема, це стосується залізничного мосту поблизу Тернополя. Його демонтаж та зведення нового уже визначено як найскладніший етап роботи на цій ділянці. Окрім того, розпочалася заміна рейок, зменшення поворотів, які можуть обмежувати швидкість, укріплення шляхів.

Усього, за оцінками спеціалістів у Тернопільській області, визначено близько двохста проблемних місць на залізничних шляхах, котрі до Євро-2012 потрібно буде адаптувати для швидкісного руху.

За матеріалами: ukrinform.ua

Коментарі вимкнені.