Правда і брехня про платний ставочок у парку “Топільче”

Нещодавно одне видання написало про ставок у парку “Топільче”, який начебто здали у безоплатну оренду якомусь підприємцю, який запустив рибу і зараз отримує надприбутки, бо ціни на рибалку коливаються в межах кількох сотень гривень.

“Погляд” вирішив дослідити дану, так звану, проблему і вирушив до ставочка, який знайти було не так важко.

 

Відразу “кинулась в очі” облагороджена і огороджена територія біля ставочку, бо сам парк у трошки гіршому стані. На момент нашого візиту рибалило лише декілька чоловік.. При вході у рибацький заклад нас зустрів працівник, який гречно запросив, але коли він зрозумів що потенційний клієнт є журналістом, то емоції дещо змінились. За хвилину керуючий закладом показав статтю одного відомого в Тернополі видання. Журналісти цієї газети порахували, що кількагодинний відпочинок на цьому ставочку обійдеться у кілька сотень гривень.

“Не можна писати такої брехні! Нехай кожен бажаючий прийде і переконається у зворотньому. Прийшов депутат міської ради від Партії регіонів, типу з професійним рибалкою. Я їх провів на місце, дав вудку, а той рибак навіть розмотати не зміг, потім тихенько щось там фотографували. Який рибак, такий математик-журналіст”,- обурюється адміністратор, тримаючи газету з публікацією.

Адміністратор також розповів про послуги та ціни на них:

“За рибну ловлю на поплавочну вудку Ви платите 15 гривень і 20 гривень за спініг. За ці гроші Ви можете перебувати на ставку з 5:30 ранку і до 21:00. А наша “доблесна” газета пише, що це ціна за годину ловлі. Що стосується альтанок, то їх вартість 120 гривень за цілий день, а не за годину, як знову пише видання (усміхається, прим. редакції)”

 

Орендарі очистили ставок, прибрали територію, зарибили водойму, встановили лавочки, альтанки, туалет та інший благоустрій.

 

“Мені тут подобається. 15 гривень дав і сидиш скільки хочеться. Якщо кудись їхати на рибалку, то треба заправити машину, потім на місці ще 15-20 гривень треба заплатити за вудку. А тут я собі рибалю, а дружина з дитиною рядом коників годують”, – ділиться враженнями  рибалка Вадим.

 

“Погляд” звернувся до міського голови Сергія Надала з питанням, чи отримує бюджет міста надходження від оренди ставка.

“Комунальне підприємство “Об’єднання парків” провело конкурс, за його результатами з підприємцем-орендарем була підписана угода, яка передбачає сплату коштів за користування і також його зобов’язує зробити відповідний благоустрій. Законодавство дуже чітко обмежує, що можна давати в оренду, а що ні, і на яких умовах. Це може бути конкурс або інвестиційна угода, яка передбачає співпрацю між суб’єктом господарювання та комунальним підприємством, за що перший сплачує певну суму грошей підприємству і отримує можливість користування певним майном. В любому випадку, для підприємця це не є безкоштовно і безстроково. Якщо би були якісь негативні відгуки від громадян, що колись там люди купались, а тепер не можуть, то справа інша, але водойма була практично болотом. Є маса водних об’єктів в парку “Топільче”, за якими роки незалежності ніхто не слідкував, вони помалу заростають і перетворюються на болото. Чому будь-кому не дати їх в користування, хто готовий в них вкладати гроші і куди зможуть прийти усі тернополяни і зможуть відпочивати в чистому та акуратному місці, і до того ж особливо не турбуватись підготовкою до відпочинку?” -, прокоментував мер.

 

Святослав Журовський

-1 thoughts on “Правда і брехня про платний ставочок у парку “Топільче”

  • 20:48 | 19.08.2011 о 20:48
    Permalink

    наш мер заперечує сам собі…. як що в тебе нема грошей то ти нікуда незможеш зайти…скоро щоб зайти в парк треба буде заплатити, бо управління парків невиконує свої обовязки, і тому потрібно усі парки віддати в оренду. ніякого конкурсу небуло,ніхто нічого нечув.ні на одному сайті небуло ніякої інфи про конкурс на оренду цього ставка. Надал шож ти брешеш знов,га ? Тільки базікаєш, брешеш і невиконуєш своїх обіцянок… тряпка ,а може ще навіть і гірше.
    п.с. можливо нетребабуло представлятися журналістом,то б почули троха інакше відношення та вартість

    • 08:49 | 21.08.2011 о 08:49
      Permalink

      Ти хочеш ставок в оренду? Тобі його не дали? Може комусь з твоїх знайомих не дали? Вкажи, будемо досліджувати проблематику. Може тобі немає доступу до якогось ставка? Може хтось з тебе гроші брав за повітря?

  • 22:16 | 19.08.2011 о 22:16
    Permalink

    Тобі показати пальцем озеро і купу інших безкоштовних ставочків???
    Млять там болото було, а тепер я з сімєю можу там культурно відпочити!
    Якщо хочеш безкоштовне болото – приходь там є ще поряд кілька калюж.

  • 23:32 | 19.08.2011 о 23:32
    Permalink

    Здайте краше озеро в оренду!Або ціле місто!Щоб порядок був.

  • 10:32 | 21.08.2011 о 10:32
    Permalink

    Читач.
    Мені просто цікаво, скільки заплатили “власники” ставочка просвободівському журналюзі Журовському? Є факт – місто просто “кинули”, а права людей – обмежили. Погляд – ганьба вам, таку хвалебну оду пропустили. СОРОМ!

    • 07:49 | 23.08.2011 о 07:49
      Permalink

      Готовий у вас взяти інтерв”ю. Розкажете, як саме вас кинули?
      Де хвальба? 🙂 Є три коментарі, може бути і ваш, якщо не боїтесь бути публічними.

  • 16:43 | 21.08.2011 о 16:43
    Permalink

    карочє: правда така – ставок здали, гроші в бюджет йдуть, благоустій роблять, відпочивати там кльово. кому не подобається – збоку є безкоштовний ставок зі всіма витікающиими обставинами. обрережно не встаньте там в какашки

  • 09:40 | 23.08.2011 о 09:40
    Permalink

    Кожному своє. Я наприклад душу відвожу в Івачові(на лодці, чи полазити по річці зі спінінгом в камишах),там дійсно природа . А це все ненатуральне,як ковбаса зараз. Але на кожний товар є свій покупець.

Коментарі вимкнені.