Роботодавцям Тернопільщини дали місяць для виплати працівникам боргів по зарплаті

Засідання обласної тимчасової комісії з питання погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат відбулося в приміщенні прокуратури Тернопільської області.

На нараді під керівництвом першого заступника прокурора області Миколи Люшненка,  за участі представників облдержадміністрації, органів держаної влади та контролю, заслухали    керівників підприємств, установ та організацій – найбільших боржників  по заробітній платі, до Пенсійного фонду та податковій заборгованості.  Таких в області зараз більше 15,  в основному, у сфері будівництва, сільського господарства, транспорту та житлово-комунальному господарстві. На сьогодні борги  із виплати зарплатні  в області  становлять  11,4 млн. грн., а  до Пенсійного фонду – 48,9 млн. грн.

Боржників зобов’язали погасити заборгованість до 1 квітня 2011 року.

З початку року органами  прокуратури області  порушено 16 кримінальних справ за фактами  невиплати зарплати, розглянуто 95 документів прокурорського реагування, за якими відшкодовано понад 2,5  млн. грн.   заборгованої плати, притягнуто до відповідальності 67 посадових осіб.

Також за 2 місяці 2011 року за прокурорського втручання до бюджету Пенсійного фонду України відшкодовано понад 1,3 млн. грн. Робота на цьому напрямку ведеться  постійно.

Прокурор відділу прокуратури області
Тарас Рибизант

Коментарі вимкнені.