Роман Заставний сидить без газу

Роман ЗаставнийДепутат Тернопільської міської ради (міський голова Тернополя 2006-2010 рр.) Роман Заставний, у своєму будинку переобладнав газове опалення на обігрів дровами, – повідомляє ЗІК.

«Опаленням на дровах нікого не здивуєш. Особливо сьогодні, коли тотальна газифікація українських сіл при нинішніх цінах на блакитне паливо, швидше нагадує «ведмежу» послугу, ніж реальну допомогу. Кількість людей, які починають прискіпливіше рахувати свої кошти щодня зростає, вартість дерева як палива є найнижчою в переліку інших видів: газу чи мазуту. Крім того, котли на дровах є ще і безпечнішими», – розповідає  Роман Заставний.

Він вважає, що котли на дровах та деревних відходах (щепі)обходяться в користуванні значно дешевше, ніж газові.

«Я порахував, що це значно дешевше, і окупність таких змін для мого житла становить два роки. Це означає, що вже з наступного опалювального сезону я буду економити кошти за рахунок того, що дерево є дешевшим, ніж газ», – поділився розрахунками Роман Йосипович.

Роман Заставний стверджує, що свій патріотизм потрібно проявляти не на мітингах чи смолоскипних ходах, а конкретними справами, які спрямовані на зміцнення енергетичної безпеки та незалежності України.

«Я не є власником заводу чи фабрики, яка споживає багато газу для виготовлення своєї продукції, тому мені не розходиться в ціні на газ так, як це розходиться олігархам. Але я розумію, що я хочу бути незалежним від Росії, в тому числі і тим, що не потребую їхнього газу та не поповнюю їхнього бюджету», – наводить аргументи пан Заставний.

Парадоксально, але держава, яка не може повноцінно забезпечити українців дешевим газом, створює штучні перепони і для використання альтернативних джерел опалення. Так, для влаштування в приватному помешканні котла на твердому паливі, необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію та зібрати необхідні погодження.

«Я коли з цим зіткнувся, то спочатку не повірив. Від мене вимагали такі самі документи як і на встановлення газового котла, хоча українці споконвіків палили дровами і ми всі добре знаємо, що це безпечно: вони ж не вибухають»! – зізнався Роман Заставний.

-1 thoughts on “Роман Заставний сидить без газу

  • 05:40 | 23.12.2011 о 05:40
    Permalink

    Роман Заставний показує приклад патріотизму.
    його ніхто ніколи не бачив на мітингах, але реальними справами він зробив більше, як всі свободівці разом взяті.
    особливо це видно зараз, коли містом керують бандити, які повертають нас до 90-х

  • 10:03 | 23.12.2011 о 10:03
    Permalink

    власний приклад – красномовніший, за купу слів, якими такі щедрі свободівці

  • 11:22 | 23.12.2011 о 11:22
    Permalink

    Не тролінга заради, але в час “зелених” технологій і шуму навколо вирубки лісів публічній людині опалювати хату дровами виглядає цинічно :\

  • 19:01 | 23.12.2011 о 19:01
    Permalink

    Цікаво дізнатись, який саме будинок він отоплює, так як він прода всі свої садиби в Тернополі та придбав бідинок в селі під Києвом.

Коментарі вимкнені.