Що забули німці у Тернополі

2 грудня в Українському домі «Перемога» розпочалися «Тижні німецької культури в Тернополі». Офіційне відкриття циклу культурно-мистецьких заходів відвідали міський голова Сергій Надал, керівник Миколаївського німецького центру Ангеліна Шардт, голова Ради німців України Володимир Лейсле та інші. У цей же день відбулося відкриття виставки картин художників німецького походження, на якій представлено пейзажі Карпат і Севастополя, пори року у різних куточках України. Особливої уваги варті роботи члена Спілки художників України Володимира Багера, заслуженого художника Гаррі Руффа, Василя Флорескула, Станіслава Вагнера.

Вітаючи організаторів та гостей, міський голова Сергій Надал зазначив: «Особливо приємно, що тижні німецької культури відбудуться в приміщенні, в якому упродовж останніх півроку презентували польську і британську культури. Завдяки таким заходам ми маємо можливість краще вивчити традиції  і досягнення країн Європи, а також презентувати нашу культуру. Німеччина є найбільшим стратегічним партнером України в Європі. З цією державою ми найбільше здіснюємо експортно-імпортні операції. Вітаю організаторів заходу із вдалим початком. А всіх гостей запрошую ще раз відвідати наше місто».

Голова Ради німців України Володимир Лейсле розповів, що «для етнічних німців важливим є показати свою культуру». Він також додав, що подібні заходи розширяють бачення українців щодо німецьких традицій, руйнують усталені стереотипи і допамагають налагоджувати нові контакти. Володимир Лейсле запевнив, що українські німці готові бути мостом між Німеччиною і Україною.

Максим Черкашин, голова громадської організації «Німецька молодь» та один із організаторів, акцентував увагу на головній меті «Тижнів німецької культури в Тернополі» – популяризації європейських цінностей. «Ми вирішили показати, якою Німеччина є сьогодні, а саме економічно стабільною, із високотехнологічним розвитком і гарантованим соціальним захистом. Наш регіон в свою чергу відрізняється патріотичністю і багатонаціональністю. Представники різних національностей шанують свої традиції і працюють на благо України. Бажаю всім любити свою країну, докладати максимум зусиль для того, щоб вона розвивалася і ставала повноцінним учасником європейських процесів», – звернувся Максим Черкашин.

4 грудня на сцені Українського дому «Перемога» молодіжний німецькомовний театр чернівецької організації «Буковинський Фенікс» показав виставу Ізольді Кобета «Татуаж». Також у рамках Тижня відбудеться показ сучасних німецьких художніх та анімаційних фільмів, вечірка від німецьких діджеїв DE-party.

Організаторами «Тижнів німецької культури в Тернополі» виступили МГО «Німецька молодь», міська рада, Благодійний фонд родини Шинке «З Любов’ю та Милосердям», Маркетингова група «9 ½ ідей».

-1 thoughts on “Що забули німці у Тернополі

  • 12:09 | 7.12.2011 о 12:09
    Permalink

    Максим Черкашин піариться.

    • 19:03 | 7.12.2011 о 19:03
      Permalink

      а яка суть його “діяльності”?

      • 09:10 | 8.12.2011 о 09:10
        Permalink

        З останнього що чув то це довідник Я люблю Тернопіль, але тут більше http://dopomoha.org. А про *діяльність* Степана чи Віри де можна прочитати? Ну, крім коментів під новинами.

Коментарі вимкнені.