Тернопільщина першою долучиться до збору коштів на будівництво пам’ятника Шевченку в Запоріжжі

З 16 по 22 травня на Тернопільщині пройдуть благодійні концерти за участю Запорізького народного просвітянського хору «Запорізькі козаки». Свій внесок на встановлення пам’ятника Великому Кобзареві у місті Запоріжжі зможуть зробити жителі Бучацького, Лановецького, Гусятинсьеого, Підволочиського, Теребовлянського, Кременецького районів та міста Тернополя.

«Україна – єдина, ми повинні бути одним цілим, ми повинні бути монолітними і в нас є безліч національних символів, які нас об’єднують. Один із них – Тарас Григорович Шевченко», – зазначив під час зустрічі з журналістами голова Запорізького обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства «Просвіта» Олег Ткаченко.

За словами Олега Ткаченка, питання про спорудження пам’ятника Кобзареві піднімалося ще 20 років тому, однак лише тепер знайшло підтримку влади та громадськості Запоріжжя. Уже проведено конкурс на кращий проект пам’ятника і визначено переможця.

Однак, на будівництво самого пам’ятника бракує коштів, а це майже три з половиною мільйони гривень. Тому запорізька «Просвіта» вирішила звернутися до всеукраїнського загалу за допомогою.

«Те, що збір коштів ми розпочинаємо саме з Тернопілля – символічно» – каже голова запорізького товариства «Просвіта». – Судилося так, що 20 років тому хор «Запорізькі козаки» розпочав свій творчий шлях з Галичини, виборовши тоді перше місце на Всеукраїнському фестивалі козацької пісні».

«20 років тому ми приїжджали на Галичину, і саме галичани допомогли стати нам на ноги»- розповіла багаторічна учасниця колективу Олександра Шевченко. – І тепер ми хочемо, щоб ви допомогли нам знову, щоб у нас був свій пам’ятник Шевченка».

«Хочеться, щоб колектив слухали в усіх областях України, адже це – найчарівніша гілочка хорового мистецтва України» – додав керівник хору «Запорізькі козаки» Юрій Івченко.

За два роки колектив планує побувати з концертами в усіх регіонах України. Наступними ж після Тернопільщини будуть Івано-Франківська  та Львівська області.

До речі, уже вирішено, що пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку буде виготовлено на Львівщині, бо, як зазначив керівник запорізької «Просвіти» Олег Ткаченко, львівські скульптори найкращі і вони вкладуть у нього душу.
Реквізити для пожертви та внесків:
Р/р № 26000301150713 у
Територіально відокремленому безбалансовому відділенні
№ 10007/0265
Філії – Запорізького обласного управління ВАТ «Ощадбанк»,
МФО 313957, ідентифікаційний код
20502761
(На спорудження пам’ятника Т.Г. Шевченку)

Коментарі вимкнені.