Тернопільські міліціонери радять на 8 березня пильнувати хату

Кримінальна практика свідчить, що квартирні крадіжки злодії найчастіше скоюють тоді, коли господарі залишають помешкання на тривалий час без нагляду, – кажуть тернопільські міліціоенри. Цінності, валюта, техніка легко потрапляють до рук зловмисників, які за лічені хвилини можуть забратися у домівку, яку не обладнано засобами охорони, і миттєво зникнути з награбованим. Подбайте, їдучи у гості чи відпочивати, про безпеку – попросіть сусідів чи родичів, щоб вони наглядали за квартирою чи будинком. Пам’ятайте, пластикові вікна та двері, не обладнані металевими решітками, легко піддаються досвідченим крадіям.
Домушники не забираються у чужі квартири, доки не переконаються, що на вхідних дверях немає надійних замків, сигналізації. Найкраще укріпити їх надійними двома-трьома замками. Запам’ятайте, найбільш вразливі є замки з циліндровим механізмом під плоский ключ та замки з хрестовидним циліндровим механізмом.
За найменшої підозри щодо сторонніх осіб, які тиняються поблизу будинку чи квартири, повідомляйте дільничного інспектора, патрульних міліціонерів або телефонуйте до чергової частини за номером 102. Намагайтеся запам’ятати прикмети підозрілих осіб. Не забувайте: заощаджену валюту, золоті вироби небезпечно зберігати у квартирі.
Працівники міліції звертаються до усіх громадян – обов’язково подбайте у вихідні про безпеку майна. Не будьте байдужими, коли бачите, що злодії проникають до сусідньої квартири чи будинку – одразу повідомляйте про такі факти працівників міліції.

Коментарі вимкнені.