Тернопільських дітей можуть залишити без їжі

Вихованці тернопільських дитячих садочків можуть залишитись без їжі. Через те, що в місті ще не підписаний тендер на харчування, у дошкільних навчальних закладах гостро стоїть питання закупівлі продуктів та повноцінного харчування дітей. Працівники міського управління освіти і науки запевняють, що серйозної проблеми у дитсадках наразі немає.

Ірина Антонюк, головний інспектор з дошкільної освіти міськради: «Переможці є, але вони ще не можуть бути оголошені, оскільки з ними не заключні до кінця договори. Тільки в тому випадку, коли всі договори будуть заключні, ми зможемо офіційно оголосити переможців тендеру».

Ольга Похиляк, начальник управління освіти і науки міськради: «Конкретніші коментарі зможу дати лише, тоді коли вже написано конкретно. Після 14 числа дамо конкретні коментарі».

Якщо тендер не відбувся, то на основі яких нормативно-правових документів зараз проводиться харчування дітей у садочках, – поцікавився у посадовців депутат Тернопільської міської ради  Тарас Юрик.

Тарас Юрик, депутат міськради: «Я розумію, що напевно переважна більшість депутатів проінформована із ситуації, яка склалася зараз із харчування дошкільнят. 1 квітня склалася досить серйозна проблема в дитячих садочках. Через те, що не провели тендер, вони не мають можливості закупити основні продукти харчування. Відповідно, діти не харчуються відповідно».

Незважаючи на те, що результат тендеру невідомий, працівники освітянської галузі переконують, що діти отримують збалансоване і повноцінне харчування. Хоч і норми виконуються не стовідсотково.

Ірина Антонюк, головний інспектор з дошкільної освіти міськради: «Ми виконуємо їх на 80,2%. А якщо врахувати те, що дитина не весь час перебуває у садочку, ми ці норми виконуємо».

Працівники управління освіти і науки обіцяють незабаром оголосити результати проведення тендеру, а поки ситуація залишається «у повітрі», – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.