Тернополяни надають перевагу закордонним пляжам

Літо – пора відпусток та відпочинку. Сезон курортів та мандрівок для українців починається ще з травня. Медики радять обирати місце відпочинку, зважаючи на стан здоров’я. Але багато залежить і від фінансових можливостей. Для тих, хто планує цьогоріч відпочивати закордоном, путівки коштуватимуть в середньому від двохсот доларів до чотирьохсот євро, в залежності від країни та зірковості готелю. Відпочинок в Україні може обійтись дешевше, але з роками, кажуть в турагенціях міста, все більше тернополян вирушає на закордонні пляжі.

Сезон відпочинку для українців починається в травні і завершується оксамитовою порою у кінці жовтня. Щороку кількість охочих провести відпустку закордоном збільшується, розповідають в турагенціях. І додають: ціни на такі путівки цьогоріч майже не зросли.

– Цього року в ціні зросла Туреччина, відсотків 20, ще з початком раннього бронювання цю різницю було замітно. Єгипет, через нестабільну ситуацію ціни трохи впали, хоча зараз стабілізувалися. Греція дає хороші пропозиції, порівняно з минулим роком вони дешевші. Дещо дешевші, дещо на рівні залишились. Болгарія дає хороші пропозиції. Порівняно з минулим роком вони впали в ціні, – розповіла ТВ-4 менеджер туристичної агенції Анастасія МИШАЛОВА.

Найдешевше з закордонних турів українцям обійдеться відпочинок у Болгарії – від двохсот євро за тиждень на одну людину. Приблизно однакова середня вартість путівок у Єгипет та Туреччину – від чотирьохсот доларів. Дорожчі семиденні тури в Грецію, їх вартість хоча й нижча цьогоріч, та стартує від чотирьохсот євро. Цього, запевняють туроператори, досить, аби не перейматися умовами відпочинку.

– Туреччина, Єгипет чи Греція – готелі мають концепцію все включено, тобто людина прийшла в агенцію, купила путівку, заплатила наперед за проживання, переліт, харчування, тобто в готелі вона лишніх коштів тратити вже не буде. В неї все є, тому що готелі мають величезну інфраструктуру. Все, що є на території, людина ним користується безкоштовно. Якщо говорити про додаткову плату, то це вже екскурсійна програма чи індивідуальні поїздки, – розповідає менеджер туристичної агенції Анастасія МИШАЛОВА.

Водночас падає попит на українські курорти. Фахівці пояснюють: проживання в готелях Криму часто коштує більше, ніж в закордонних. Зробити вибір на користь європейського відпочинку допомагає сервіс та якість обслуговування в іноземних готелях. Тим же, хто засмагатиме цьогоріч на пляжах Азовського та Чорного морів, десятиденний відпочинок обійдеться в понад три з половиною тисячі гривень.

В мене діти живуть в Ізраїлі, то я пару разів була в дітей в Ізраїлі, відпочивала там… Дуже там мені сподобалося, думаю, що в цьому році я знову до них поїду. – А чим там краще? – Я б не сказала, гірше там Середземне море, ніж наше Чорне, бо дуже бурхливе. Там жара звичайно, але там діти мої, мені там краще.

Нажаль я ще не мала змоги відпочивати закордоном, але зі слухів знайомих, мені говорять, що краще закордоном. Що по вартості виходить одне і те саме, але умови набагато кращі закордоном… З власного досвіду можу сказати, що наші компанії, які надають відпочинок, мають більшу накрутку, тому я заходжу в інтернет, зв’язуюсь на пряму з власниками і тоді ми їдемо відпочивати.

В Україні, це патріотичніше, чи що. Мені більше подобаються українські місця.

В Україні. Просто надаю перевагу своїй рідній землі.

Коментарі вимкнені.