У чемпіонаті Європи з водо-моторного спорту на Тернопільському ставі візьме участь 50 команд

Прес-конференцію щодо підготовки та проведення у Тернополі чемпіонату Європи з водо-моторного спорту провів міський голова Сергій Надал та Президент Національної федерації водно-моторного спорту України Віктор Шемчук. Наймасштабніші змагання на Тернопільському ставі відбудуться 26-28 серпня 2011 року.

Нещодавно представники водно-моторного союзу сертифікували трасу на озері на 5 років. Взяти участь у змаганнях зголосилось 50 команд з 17-ти країн, а саме України, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Германії, Венгрії, Росії, Фінляндії, Англії, Італії, Болгарії, Австрії та Білорусії. Крім того, Тернопіль очікує прийняти близько 50 тисяч туристів.

За словами Віктора Шемчука, цьогоріч у Тернополі пройде два повноцінних чемпіонати у різних класах. Один – молодіжний – учасниками якого будуть спортсмени до 18 років. В іншому змагатимуться дорослі професійні екстримали. Завітає до Тернополя і єдина дівчина-спортсмен Анастасія Лисенко, яка перемогла минулого року на чемпіонаті світу. Окремо, щоб додати видовищності, у перервах між заїздами в основних перегонах, проходитимуть швидкісні змагання на кубок міста Тернополя.

«Слава про Тернопіль, як місце проведення чемпіонату міжнародного рівня з водно-моторного спорту, звучала у далекому 87-му. У цьому році ми відновлюємо її та забезпечимо проведення подібних чемпіонатів у Тернополі щорічно, – зауважив міський голова Сергій Надал.

Жодної екологічної шкоди ставу човни не завдадуть, переконують організатори чемпіонату. Всі вимоги щодо безпеки глядачів виконані на високому міжнародному рівні, як того вимагалося при сертифікації траси. Човни мають абсорбуючі коври, технічні служби – абсорбуючі речовини на випадок проливання масла на водне плесо.

На сьогодні у Тернополі діє осередок Федерації водно-моторного спорту України. Його очолює Костянтин Маціпура. Уже розроблено логотип чемпіонату з прив’язкою до Тернополя. Планується прес-тур для журналістів з центральних каналів. Змагання організовані таким чином, що заїзди буде видно з усіх сторін озера. Тобто траса вибрана спеціально для глядача.

«Наразі всі готелі в Тернополі з 26 до 28 серпня заброньовані. Ми розраховуємо, що приїде чимало туристів. А це в перспективі – будівництво готелів у місті, інвестиції. Чемпіонат – це і оновлення парку, асфальтування території, освітлення, часткова очистка озера тощо. Тобто проведення заходу такого рівня – це не лише хороший імідж для міста, а й реальні зміни та перспективи для Тернополя», – зазначив Сергій Надал.

З місцевого бюджету на проведення чемпіонату не виділено жодної копійки. Міська влада забезпечує лише розселення суддівського корпусу та загальну організацію змагань. 28 серпня у День міста на усіх тернополян та гостей міста чекає грандіозний концерт.

Офіційний сайт чемпіонату Європи з водо-моторного спорту: http://powerboating.te.ua/

Коментарі вимкнені.