На Тернопільщині будуть досліджувати особливо небезпечні інфекції

Міжобласну лабораторію з дослідження особливо небезпечних інфекцій планують відкрити за півтора року на території Тернопільської обласної санепідстанції. Така лабораторія необхідна, запевняють медики, адже інфекційні хвороби за останні кілька років, у зв’язку з міграційними процесами в світі, поширюються з неабиякою швидкістю. Побудують міжобласну лабораторію на гроші уряду США, – повідомляє TV4

Минулого року при обласній санепідстанції побудували надсучасну лабораторію полімеразно-ланцюгової реакції, де досліджують десятки найнебезпечніших інфекційних захворювань. А цьогоріч фахівці завершують проектування нового будівництва при вірусологічній лабораторії, де досліджуватимуть генетично модифіковані організми. Крім того, наша область брала участь в тендері на будівництво міжобласних лабораторій з дослідження особливо небезпечних інфекцій – відкриття лабораторії, запевняє Степан Дністрян, вже не за горами.

Степан ДНІСТРЯН  головний державний санітарний лікар Тернопільської області: “Сьогодні вже до нас приїхали представники із міністерства охорони здоров’я і посольства США, які будуть займатись будівництвом даного об’єкту. Об’єкт розрахований – побудувати цей об”єкт планується за 18 місяців. Приблизна вартість будівництва разом з апаратурою і навчанням кадрів – біля 5 мільйонів гривень»

У лабораторії працюватимуть двадцять-двадцять п’ять людей. Обслуговуватимуть вони не лише Тернопільщину.

Лабораторія, крім нашої області, буде обслуговувати і ряд інших областей – міжрайонна лабораторія і будем надіятись, що це будівництво розпочнеться на території обласної санепідстанції дуже швидко і за 18 місяців, надіюсь, що ми будем мати надсучасну лабораторію, яка тільки є на сьогоднішній день в Україні і в тому числі, в світі.

 

Коментарі вимкнені.