У Почаєві біс поплутав. Біля лаври ледь не зарізали чоловіка

Приїхавши паломником до Почаївської лаври, 33-річний житель Дніпропетровщини мав намір виправити помилки минулого і стати на шлях праведний. Принаймні, про це стверджував, коли кременецькі міліціонери затримали його за підозрою у вчиненні важкого злочину. Від трьох до семи років ув’язнення загрожує гастролеру з Дніпропетровщини, адже молодикові інкримінують хуліганство, вчинене із застосуванням холодної зброї. Цією зброєю став ніж. Саме його, як аргумент силової переваги, застосував раніше судимий зловмисник проти жителя Почаєва.
До чергової частини Кременецького райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення від чергового лікаря Почаївської лікарні про те, що до них з колотими ранами грудей доправлено 24-річного міщанина. Хлопець був при свідомості, тому встиг повідомити міліціонерам, що у місцевому парку на нього напав невідомий чоловік. Не гаючи часу, правоохоронці перекрили усі виходи з місця розваг і вже через декілька хвилин затримали підозрюваного. Якби не оперативність, зловмисника довелося б шукати по всій Україні, адже, як з’ясувалося згодом, підозрюваний – мешканець Дніпропетровської області та ще й з багатим кримінальним минулим.
На Тернопілля гість зі Сходу приїхав, що називається, через душевні переживання. З його слів, хотів змінити власне життя, тому місцем покаяння і паломництва обрав почаївську святиню. Навіть оселився у готелі на території лаври. Але, либонь, ніхто прочанинові не роз’яснив з чого треба починати свої життєві зміни, чи, може, сам не захотів про це знати. Адже одного вечора, прикупивши дві літри вина, пішов у парк відпочивати. Хміль швидко вдарив у голову. Захотілося випалити цигарку. Тож, побачивши двох парубків, пішов попросити запалити. На запитання, чи пригостять його цигаркою, один з молодиків кинув: «Хочеш палити, знай і купити». Відмова не на жарт розізлила захмелілого гостя. Не виправила навіть ситуації цигарка, простягнена іншим парубком. Демонстративно роздерши тютюновий згорток перед обличчям почаївчанина, зловмисник вийняв з кишені ніж. Лезом двічі полоснув по грудях того, хто відмовив йому у задоволенні затягнутися димом.
З пораненнями, які, на щастя, виявилися не важкими, потерпілого доправили до медичного закладу. Після наданої допомоги лікарі стверджують, що загрози для життя пацієнта немає.
Підозрюваний, замість розкаяння, взяв на душу ще один гріх. За нього доведеться відповісти не лише духовно, а й згідно кримінального кодексу. Зловмисник арештований. Проти нього порушили кримінальну справу.

-1 thoughts on “У Почаєві біс поплутав. Біля лаври ледь не зарізали чоловіка

  • 17:11 | 19.05.2011 о 17:11
    Permalink

    Браво. Інше там і не може бути. Коли влада сунеться до церкви, то там вже ніц святого не має

Коментарі вимкнені.