У Тернополі відбудеться творча зустріч відомих письменників Андрія Куркова та Анатолія Дністрового

Книгарня «Є та літературний конкурс «Коронація слова» запрошують Вас на творчу зустріч з відомими українськими письменниками Анатолієм Дністовим та Андрієм Курковим, яка відбудеться 17 грудня.

Початок – о 17:30.
В рамках спільного проекту Благодійного фонду “Фундація видавництва «Кальварія»” та ГО «Книжковий простір» «Відкрита платформа для дебатів про права людини – будуємо мости свободи» за підтримки Посольства Норвегії в Україні та Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» проводить зустріч з відомими українськими письменниками Анатолієм Дністровим та Андрієм Курковим.
Анатолій Дністровий народився 30 липня 1974 року у місті Тернопіль. Син поета і літературознавця, професора, доктора філологічних наук Олександра Астаф’єва. Перші літературні публікації з’явилися в 1993 році. З того часу він автор близько п’ятнадцяти книг поезії, прози, інтелектуальної есеїстики. Серед них: «Проповідь до магми» (1998), «На смерть Кліо» (1999), «Спостереження» (1999), «Жовта імла» (2001), «Покинуті міста» (2004), вибраного «Хроніка друкарської машинки»(2009); повісті «Невідомий за вікном» (2001), романів «Місто уповільненої дії» (2003), «Пацики: конкретний роман» (2005), «Патетичний блуд» (2005), «Дрозофіла над томом Канта»(2010); книг інтелектуальної прози «Злами й консенсус: шість есеїв на захист ліберальної демократії в перехідних умовах» (2008); «Автономія Орфея: варіації на тему поетичної творчості і навколо неї» (2008); «Письмо з околиці» (2010). Перекладав поетичні твори Георга Тракля, Пауля Целяна, Германа Броха, Альберта Еренштайна, Готфріда Бенна, Гергарда Фріча, Вітезслава Незвала, Алеся Рєзанова
Андрія Куркова читаючій публіці представляти не потрібно. В свої роки він досяг багато чого, сама його біографія може стати сюжетом окремого пригодницького роману: захоплювався скелелазінням, подорожував автостопом, з 1985 по 1987-й служив охоронцем в Одеській в’язниці, у 1988 році обвінчався в Лондоні з Элизабет Шарп, у тому ж році став членом Англійського ПЭН-клубу – найбільш престижного письменницького клубу у світі, у 1993 році провів 10 днів на хорватсько-боснійській лінії фронту, об’їздив півсвіту, у 1997 році ввійшов у трійку кращих кіносценаристів Європи, у 1999 році його роман «Пікнік на льоді» став першою книгою із СНД, що ввійшла в десятку європейських бестселерів, у 2003 році цей же роман за результатами голосування в Базелеві (Швейцарія) було оголошено улюбленою книжкою його мешканців. Романи Андрія Куркова перекладені на 22 мови (включаючи японську, китайську, турецьку тощо). За сценаріями А. Куркова знято більш 20 художніх, короткометражних і телевізійних фільмів.
***
Адреса книгарні «Є»:
м. Тернопіль, вул. Валова, 7-9
Вхід вільний.

Коментарі вимкнені.