Янукович наказав продавати землю з Нового року

З 2012 року в Україні має запрацювати обіг земель сільськогосподарського призначення.

На цьому наголосив президент Віктор Янукович під час зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства Миколою Присяжнюком, говорячи про необхідність проведення в державі земельної реформи.

“Найголовніше, на що звернув увагу президент — щоб земельну реформу було завершено із врахуванням ключових питань. Перше – не обезземелити українського селянина. Друге — зробити все таким чином, щоб зберегти і замотивувати розвиток українських сіл”, – цитує Присяжнюка прес-служба президента.

Крім того, за словами міністра, президент наголосив, що “завершивши земельну реформу, необхідно зробити обіг сільськогосподарської землі, який дасть можливість збільшити економічний потенціал нашого аграрного сектору”.

Глава держави також висловив упевненість, що у державному земельному фонді має бути певний обсяг землі сільгосппризначення для гарантування продовольчої безпеки країни.

Важливою темою зустрічі стала й підготовка агропромислового комплексу України до проведення весняно-польових робіт. “Президент звернув увагу на необхідність провести весняно-польові роботи на високому рівні, враховуючи баланси, необхідні для забезпечення продовольчої безпеки і зовнішній потенціал нашої країни щодо експорту зернових”, – зазначив Присяжнюк.

Коментарі вимкнені.