Тернополяни-екстримали: чотири дні в горах – зовсім інше життя

5-8 березня, тернополяни, охочі до естримального туризму, мали змогу відчути “смак” справжньої зими.

Клуб «Файні мандри» організував альпосемінар в Карпатах,  присвячений 140-й річниці від дня народження Лесі Українки. Маршрут: с.Кваси – г.Рогнеска – г.Петрос (альпсходження на г.Петрос)  – Козмещик – с.Лазещина.

Про враження від подорожі розповів «Погляду» любитель екстриму Андрій Янович.

Було на стільки круто, що словами не опишеш!  Ті чотири дні в горах – це зовсім інше життя!

Нас було десять чоловік. Правда не всі спочатку вирушили з нами у подорож. Дехто приєднувався дорогою.

Дуже добре, що їсти варити в екстримальних умовах тепер набагато простіше. Є спеціальні газові балони і паяльнички для цього. Спали багато,  більше, ніж по 8 годин, оскільки в темну пору доби в горах далеко не зайдеш. У мене був спальник, тому холод можна було терпіти. Менше повезло тим, хто спав в лижних штанях і куртці. Самий більший прикол в таких умовах – проблема сходити вночі в туалет.

Коли вночі змерзаєш – то організм, щоб не втрачати тепла, виводить з себе по максимуму вологи. І тому, якщо ти не сходив “до вітру” увечері, то просинаєшся вночі від непереборного бажання зробитице саме зараз. І якщо ти ще знаходиш в собі сили вилізти з намету, то після того годину не можеш зігрітися, адже надворі – понад 20 градусів морозу. Досвідченіші люди розказують, що для таких потреб альпіністи, які ночують в наметах на скелях, тримають коло себе спеціальну пляшку, оскільки вночі виходити просто небезпечно… З нами був один чувак, лижник, який розказував, що “відливав” у кришку від термоса, щоб не виходити. Та й жартував з нами, що наступного року в ту кришку чай наливати буде – ми і знати не будемо.

-1 thoughts on “Тернополяни-екстримали: чотири дні в горах – зовсім інше життя

  • 16:31 | 11.03.2011 о 16:31
    Permalink

    Фото супер. Ніби побувалв там. Постараюсь на наступний рік таке не пропустити)))

  • 17:10 | 11.03.2011 о 17:10
    Permalink

    Краса неймовірна. особливо заходи сонця… Але шкода, що то таке екстримальне… “Файні мандри” робіть лайт мандрівки в зимові гори для чайників. Я б дуже хотіла кудись так вибратися не попсово, і так, шоб такі хиляки, як я могли покайфувати 😉

  • 19:32 | 11.03.2011 о 19:32
    Permalink

    а шо в тій фляшці з під живчика, шо янович тримає? часом не та “спеціяльна фляшка”?:)

  • 21:00 | 11.03.2011 о 21:00
    Permalink

    ото я хотів те саме запитати про пляшку:)))

    Загалом було не настільки екстримально, щоб із пляшками, але захід справді вимагав певної, зокрема моральної і трішки фізичної, підготовки.
    Мандрівки “лайт” “Файні мандри” будуть проводити обов’язково і для дітей, і для молоді, навіть для сімей.
    Слідкуйте за інформацією на Погляді;)

Коментарі вимкнені.