Як не “попасти”, якщо вас викликають на допит (поради)

Журналістка та медіаексперт Наталія Соколенко, яку прекрасно знають колеги із Тернополя, розповіла, як діяти, якщо вам вручають повістку на допит. Ні в якому разі не беріть документ з рук правоохоронців. якщо він заповнений неправильно!

Зараз почастішали випадки неправомірних дій з боку правоохоронних органів до активістів, а саме – незаповнення графи, в якому правовому статусі їх викликають на допит.

Про це на своїй сторінці в соцмережі «Facebook» повідомила журналістка і медіаексперт Наталія Соколенко.

«Це робиться навмисно, бо з нинішнім КПК слідчому потім дуже важко перевести людину зі “свідка” у “підозрюваного”. Сьогодні намагались вручити таку повістку координатору Самооборони в Запоріжжі Artem Kirov. Артем, звичайно, її не взяв», – пише Соколенко.

З огляду на це, Наталія Соколенко розповідає як діяти в такій ситуації:

«1) якщо ця графа не заповнена – ввічливо скажіть міліціонерам, що Ви її не візьмете, бо неправильно оформлена повістка перешкоджає в реалізації Вашого права на захист.

2) якщо правоохоронці кажуть, що це питання не до них, а до слідчого, то попросіть їх передзвонити слідчому і нехай сам міліціонер своєю рукою заповнить цю графу.

3) якщо міліціонер не хоче дзвонити, то нехай прийде наступного разу», – пише Наталія Соколенко.

«Друзі, якщо Ви не хочете прийти на годинний допит, а повернутися через 3 дні додому і вже у якості підозрюваного, то робіть саме так», – радить жінка.

Коментарі вимкнені.