Тернополян просять не лякатися, коли до них дзвонять із воєнкомату

Полковник Володимир Катинський , в.о. військового комісара в Тернопільській області, сьогодні в прямому ефірі УХ-радіо попросив тернополян не лякатися, коли до них телефонують з військоматів.

Такі обдзвони проводяться лише в рамках підготовчих заходів до мобілізації, аби уточнити контакти та місцеперебування громадян. Полковник наголосив, що мобілізація не проводиться. Нагадаємо, раніше він повідомляв, що в разі оголошення мобілізації, про це одразу ж буде повідомлено в ЗМІ. 

– Як такої мобілізації ЗСУ і в цілому в Україні не здійснюється. Тому що це рішенян має приймати Верховна Рада. Але підготовчі заходи щодо проведеня мобілізації проводяться: уточнення списків, уточнення команд і партій. І щоб наші люди не лякались, коли до них подзвонять з військового комісаріату уточнити чи та чи інша людина жива-здорова і чи перебуває за тими координатами, щоб в разі мобілізації ми могли чітко виконати поставлене перед воєнкоматами завдання. Тому я попрошу не лякатися, коли до вас звертаються представники воєнкоматів, або за їх проханням інших силових структур. Бо проводяться просто заходи оповіщення – вони включають уточнення місцязнаходження громадянина України, який в разі проведення мобілізації має  виконати свій конституційний обов’язок – стати на захист нашої держави.

Записала Люба Вовк, новини Тернополя “Погляд”

Коментарі вимкнені.