Корупціонерам у Тернополі буде непереливки

корупціяОбласний відділ Антикорупційного комітету України відкрили у Тернополі. Він знаходиться на вулиці Шашкевича, 3. Керувати відомством призначили Ярему Шатарського.

Ярема Шатарський, начальник Тернопільського обласного відділу АКУ: «Тобто в нас робота вже налагоджена з цього тижня, бо ми не мали ні приміщення, ні стола, ні крісла – нічого не було. За ці два тижні ми постаралися з 7 ранку до 11 вечора зробити ремонти. Білили хлопці самі, і ковралін стелили силами наших працівників».

Антикорупційний комітет України є державною установою і має 4 регіональні управління: Західне, Центральне, Східне та Південне. Його структура передбачає створення відділів у всіх областях та районах держави, щоб відстежувати корупцію від найнижчої до найвищої ланки.

Валентин Лазарєв, заступник голови АКУ: «Це буде така, як ми її так між собою називаємо, акула, яка для того є, щоб карасі боялися провертати свої темні справи буквально на самих низових ланках».

Антикорупційний комітет України не має права проводити оперативно-розшукову діяльність, арештовувати чи відшкодовувати збитки. Він опрацьовуватиме звернення громадян про факти корупції і направлятиме матеріали у відповідні компетентні органи. У його повноваженнях також клопотання про звільнення держслужбовців, які вчинили певні порушення. Комітет також проводитиме освітянську роботу серед населення, тобто розповідатиме, що таке корупція і які її ознаки, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.