Хоптян і Надал не поділили оркестр для повноти абсурду нашумівшого свята аграріїв у Тернополі

Про святкування Дня сільського господарства, 17 числа у Тернополі, знає уже вся Україна. І це не через якийсь новий рекорд і навіть не через триметровий колосок з батонів та караваїв посеред театрального майдану. А через те, що гуляння відбувалися під прапорами “регіоналів” і завершилися розбиранням “колоска” – людям просто кидали буханці в руки. На фотоґрафіях то виглядає так, ніби перед тим оголосили, що в Тернополі на місяць з магазинів зникне хліб.

Тернополян уже на всіх сайтах країни звинуватили у тому, що вони принижуться заради подачки від Партії регіонів, та по всякому обсмоктують кісточки тим, хто потрапив у кадр ласих на сенсації папарацці-фотокорів.

Але я не про то розкажу. Бо сама того всього не бачила – пішла одразу ж коли почалося офіційне відкритя свята з головою ОДА – “ригом” Хоптяном. Но встигла помітити інші грані цьої події.

Виявляється, що міська влада була навіть не в курсі, що дані святкування – то є суто “парафія” обласної влади. Ну судіть самі: в 11.30 на “театралці” вже натирав до блиску свої мідні труби муніципальний оркестр “Оркестра Волі”, який, кажуть, підпорядковується міській раді. І тут раптом приходить чиновник міської ради (якийсь із заступників мера, я їх не дуже на лице розрізняю), той, що такий інтелігентний, багатодітний, з добрими очима, і каже до музикантів: “Кохані наші, пакуйте свої гармошки у торби – то не наше свято. То влада області си забавляє – нас ніхто не кликав і якісь плани в Управлінні культури, мабуть, лихий поплутав”.

То треба було бачити, з якими очима тії бідні трубачі замотували свої парадні інструменти до футлярів.

Я такво потім проходила ще повз тих кілька полосатих наметиків, в які, як голок в булавочницю понатикували тих партійних прапорів, аж в очах рябіло. То там якісь із музикантів оркестру, видно знайомих де з району якогось зустріли, сиділи, висловлювалися з даного приводу, що “Мав би ото до батьків в село поїхати, але на роботу, грім би їх побив, викликали. Прийшли ми, а тут пшик – міська рада заборонила нам грати, бо тут всьо регіонали окупували. Ну то де ж ті свободівці сьогодні? Чо не прийдуть зі своїми смолоскипами і не порозганяють то всьо Хоптянівське кодло з площі? Аааа, певно не хочуть простим людям свято портити. Хоча, де ті люди? Шось глядачів не густо – самі тільки крашені і ряжені з районів поприїжджали “діскотєку” показувати під баяна…”.

Вуйки ще виклали своє розчарування у кілька смачних матюків, та й побрели понуро на зупинку. Та й я за ними, бо шо вже мені було дивитися, якшо Валентин Хоптян з делеґацією пірнули в театр?

Я ж не знала, шо буде така веселуха з роздачою хліба, чесне слово.

Юзя Мельник

Коментарі вимкнені.