Огірочки в абрикосовому пюре від Дзвінки Торохтушки

Огірки – 12 кг, абрикоси – 3 кг, часник – 10 головок, олія – 700 мл, оцет – 0, 5 л, сіль – 15 ложок, цукор – 2-3 склянки, кріп – 4 великих пучки, гвоздика, перець горошком, перець духм`яний( можна взяти суміш перців), коріандр – 1 ст. л.,кардамон – 1 ст. л. і традиційний консервативний букет.
Огірочки – продукт, до певної міри – ментальний і сакральний. Вони, як хороші спогади. Так і хочеться зберегти їх якнайбільше і якнайдовше. І в різних варіаціях. Бо огірки – то, як золотовалютний запас . Тому зберігаємо їх у банках. Для надійності. Як депозити. Банки залежать від величини вкладу. Але в основному я беру півлітрові і літрові . Котрі ретельно стерилізую разом з кришками, щоб раптом там не завелась яка інфляція. Бо тоді є загроза, що вся банківська система в кладовці вибухне, а це вже – перспектива вітамінного дефолту на зиму. Якщо чесно, то банкір з мене не дуже. А тому для контролю за якістю, правильним розподіленням інгредієнтів, надійного наповнення банок вкладами і моніторингу стерилізаційного процесу я запрошую тимчасову адміністрацію. Тобто менеджерів по роботі з огірками. На правах стажування і з перспективою отримання дивідендів. В обов`язки менеджерів входить : перебрати і помити огірочки. Порізати вздовж начетверо і помістити їх у велику миску або баняк. Це – основний вклад.
Тепер йдуть додаткові пропозиції. Почистити і перемолоти в блендері абрикоси, подрібнити часник і порізати кріп. Додати то все до огірочків. Далі уже потрібен строгий аудит. Бо додаємо сіль, цукор,олію, оцет і мелений перець. Тут, якщо не співпадуть дебет з кредитом – можна отримати нездалий депозит. Отже треба витримати баланс, щоб взимку отримати приємні настроєві і смакові дивіденди від банківського вкладу. Тепер наші огірочки лишаємо настоюватись і пускати сік на 4 години. Періодично заглядаємо до посудини і легенько перемішуємо.
Далі беремо наш консервативний букет і рівномірно розподіляємо його по банках. В кожну кладемо духм`яну перчинку або й дві, гвоздичку,лавровий листок, а також листочки смородини і вишні, кілька горошин чорного перцю і кілька коріандру. Я особисто замість чорного використовую зелений перець. Він має трохи насиченіший аромат і гостріший смак. А також всипаємо в кожну банку по дрібці кардамону. Саме кардамон надасть нашим огірочкам пікантну екзотичну нотку. Наповнюємо щільно огірочками банки. Пам`ятаємо про 2 см до шийки, щоб при нагріванні маринад не витікав з-під кришки. Стерилізуємо півлітрові банки – 12 хв, 1л – 20 хв. Закручуємо і перевертаємо для вистигання.
Ось і все. Ми зробили вдалий депозит в надійні банки. Тепер чекаємо холодної зими, щоб, дивлячись на сніги за вікном, насолоджуватись хрумкими і ароматними літніми дивідендами. І не забуваємо виплатити тимчасовій адміністрації чесно зароблені цукерки.

Коментарі вимкнені.