Запорізький рецепт “Сепаратисти під шубою” – для тернополян

Фото pravda.com.ua

“Питання: яку кулінарну школу закінчував запорізький Правий Сектор? Бо “Кацапи під шубою”, котрих вони готували 13 квітня – це щось!”, – пише тернополянка Дзвінка Торохтушко.  

Вона розповідає рецепт приготування “страви”, дотримуючись “рецепту” із Запоріжжя. Нагадаємо, там 13 квітня цілий день тримали в облозі сепаратистів і не підпускали до них підкріплення, закидуючи яйцями, борошном та пакетами з молоком.

Отже, рецепт Кацапів під шубою”:

Тушки кацапів ретельно попускаються, трохи відбиваються (до крові), видаляються зайві зуби, подрібнюються кістки. Особливу увагу слід звернути на зав’язування рогів.

Далі кацапи кладуться цілими просто на землю, оскільки то все готується на свіжому повітрі.

Зверху вбиваються сирі яйця (у запоріжжі кажуть: крашанки). Яйця можуть бути і не свіжими – це додасть кацапам пікантності і природнього аромату.

Тоді просто з пакетів вливається молоко, кефір, сметана і кетчуп.

Потім вкидаються помідори і кисла капуста. Помідори мають бути перестиглими і легко лопатись. Капуста теж має бути перекисла, або тако й підпсована, щоб кацапи швидко просочились і не підгорали.

Нарешті зверху те все щедро посипається борошном і сіллю, додається червоний перець, можна і чорний. Потім витискається майонез і знову сиплеться шар борошна і солі.

Поки кацапи маринуються, їх потрібно часто і подовгу помішувати дерев’яними палицями або битками для рівномірного просочування. Солі жаліти не можна, треба додавати при кожному помішуванні.

Якщо вас, раптом, бентежить зовнішній вигляд і запах кацапів – це нормально. Можете відійти трохи далі і підкоптити страву фейєрверком або димовою шашкою. Це додасть певну нотку пікантності і кацапи будуть “з димком”.

Можна, звичайно, посипати ще свіжою зеленню, але то вже переведення продуктів, оскільки готуємо кацапів на відкритому вогні. Тобто зелень просто вигорить від високої температури.

Отже: коли цей весь напівфабрикат підготовлений, заливаємо його коктейлем молотова і готуємо на повільному вогні 4 години. Взагалі-то час приготування можна регулювати, залежно від політичної напруги в місті приготування.

Подавати “Кацапів під шубою” потрібно в прямокутних лоточках, можна цинкових. І обв’язково – ногами вперед. І ось тут уже можна для прикраси додати свіжу і не дуже зелень. Або й квіточки. Хоча, як на мене, – то необов’язково. З часом самі проростуть.

П.С. Якщо когось цікавлять інші варіанти приготування кацапів – звертайтесь до Правого Сектора.

Коментарі вимкнені.